Of het nu 1 januari is of een andere datum, doelen stellen en gewoontes veranderen kan altijd. Toch gaf het nieuwe jaar me tijdelijk zin om dingen aan te pakken. Ik maakte er gewoon dankbaar gebruik van. Of het uiteindelijk iets heeft opgeleverd?

Structuur of dezelfde oude gewoontes?

Ik begon januari met frisse moed om boeken te lezen, Frans-huiswerk te maken, op te ruimen en structuur aan te brengen in mijn leven. Dat laatste uitte zich in een paar, voornamelijke nutteloze, dingen:

  • Ik maakte tags aan in Evernote. Een app die ik sporadisch gebruik, maar als ik het vanaf nú trouw gebruik, dan heeft het misschien potentie om een geweldig archief te worden.
  • Ik verwijderde ruim 1.300 foto’s en video’s van mijn telefoon (gewoon alles van 2020). Digitaal opruimen gaat me beter af dan opruimen in huis.
  • Voordat ik alles verwijderde, exporteerde ik eerst mijn One Second a Day video. Ik film iedere dag een seconde – of dat probeer ik in ieder geval. 2021 wordt mijn vierde jaar en ik kan het iedereen aanraden. Het is superleuk om terug te zien. En nee, het maakt geen reet uit dat je op 1 februari of een andere datum begint.
  • Waarschijnlijk kent iedere blogger de lijst met concepten in WordPress. Ik verwijderde ze allemaal. Er bleken een aantal best leuke teksten tussen te staan, maar ze zullen het levenslicht hier niet zien. Ik degradeerde ze naar mijn dagboek-app, waar ik soms privé wat over mijn leven neertyp.
  • Ik ruimde mijn kledingkast niet op, maar gooide alles nog wat meer door elkaar om mijn kast te digitaliseren in SmartCloset, geïnspireerd door een vriendin die de app al een paar jaar gebruikt. De kleding die ik het meest draag, staat er inmiddels in. Op de langere termijn geeft het hopelijk inzichten mijn kast en de kleding die ik wel/niet veel draag. Mijn kastinhoud blijkt nogal zwart, niet dat ik er echt een app voor nodig had om dat vast te stellen. Op dit moment draag ik alleen maar joggingbroeken, dus meer nuttige inzichten levert het voorlopig niet op. Je kan de app ook gebruiken om outfits samen te stellen, die functie gebruik ik niet. Marlous gebruikt de app wel op een inspirerende manier en schreef een blog over de functies van SmartCloset.

De oorzaak van de korte boost begin januari kan ook gewoon komen doordat ik nog kerstvakantie had.

Een paar leuke dingen

Met oud en nieuw dacht ik traditiegetrouw een beetje na over mijn 2020. De conclusie is om vooral te blijven genieten van alle leuke dingen die we wel kunnen doen. Ik verval nogal snel in de hele dag binnen zitten. Ik hoef zelfs zelden naar de supermarkt, samenwonen en HelloFresh zijn luxes. Toch wil ik af en toe iets beleven, anders wordt mijn One Second a Day zo saai. Deze maand kon ik in ieder geval al secondes filmen van de volgende dingen:

Wandelen (en Frans oefenen in de praktijk)

Samen met twee vrienden en mijn vrien ging ik naar Villers-la-Ville. We bezochten de abdij. Ik kocht onze tickets, zodat ik mijn Frans in de praktijk kon oefenen. Zolang de medewerkers zich aan mijn bedachte gespreksscenario houden, gaat dat prima. Toen ze vroegen in welke provincie ik woon, moest ik een halve minuut nadenken. Tot zover het effect van twee cursussen tegelijk volgen. Daarna maken we een wandeling in de buurt. Alle tegenliggers begroeten ons met een vriendelijk ‘Bonjour’, dat kan er bij mij ook nog wel vanaf qua woordenschat.

Ik maakte net als iedereen een verplichte sneeuwfoto

Niet Instaproof in de Hoge Venen. Gewoon in Antwerpen, waar de sneeuw niet eens op straat bleef liggen. In de parken lag een poedersuikerachtig laagje. Ik wandelde eerst door de Plantentuin en daarna door de maximaal twee centimeter sneeuw in het Stadspark alsof het de Hoge Venen waren. Een paar keer vond ik nog net 3 centimeter ongeschonden sneeuw, waar het kraakte onder mijn voet. Klein geluk.

Naar Red Star Line

Vorig jaar activeerde ik de Museumpas die ik van vriendinnen voor mijn verjaardag kreeg. Ik heb hem een tijdje goed benut, daarna sloten de museums en werd mijn pas op pauze gezet. Nu er weer iets meer mogelijk is, heb ik mijn Museumpas onder het stof vandaan gehaald. Ik ging naar Red Star Line in Antwerpen. Een museum over mensen die 100/150 jaar geleden met bootmaatschappij Red Star Line naar Amerika emigreerden, vaak op zoek naar een beter leven. Ik wist er nog weinig over, maar ik vond het heel interessant. Hou wel rekening met veel bordjes om te lezen en filmpjes om te kijken. Er mogen op dit moment 15 mensen per uur naar binnen.

Ik dronk koffie met George Clooney

Ik ging naar Bricks in the City in de Handelsbeurs in Antwerpen. George Clooney is van Lego en ik bewonderde nog heel veel andere Lego-kunstwerken. Ook leuk om te zien als je geen uitgesproken Lego-liefhebber bent. Ik greep de kans om weer een keer iets te schrijven op Gids voor het Zuiden.

Iets anders: ik stuurde mijn vriend in een jaar 119 links naar Immoweb

Ik liet jullie op 31 december achter met een cliffhanger over mijn oud en nieuw-quiz. Ik maakte voor mijn vriend een quiz met vragen over 2020. Kort samengevat: aanrader. Het is een leuke manier om herinneringen van afgelopen jaar op te halen. Ik heb in december een aantal hints gedropt over hóe leuk zou zijn als hij ook een quiz voor mij zou maken. Ik had niet verwacht dat hij dat zou doen. Wel dus.

De hilariteit begon bij zijn eerste vraag; ‘Hoeveel links naar Immoweb heb je mij in 2020 gestuurd?’ Bijna exact dezelfde vraag als ik hem stelde in mijn quiz. Behalve dat ik lui was en vroeg naar het aantal verstuurde Immoweb-links tot 5 december – toen ik de vraag aan mijn quiz toevoegde. Ik vond al dat hij belachelijk dicht bij het juiste aantal zat. Betekent dat dat we in 2021 een huis zullen kopen? Don’t get your hopes up too high. Tot nu toe schopte slechts een klein aantal het tot een bezichtiging. Ik geef ons nog zeker de tijd tot link 300.

Hoe was jouw maand?