Januari in één woord: onvoorbereid. Wil je meer woorden? Lees dan verder.

De afgelopen tijd heb ik weinig van me laten horen. Wat heb ik in de tussentijd uitgespookt?

Januari stond in het teken van werk en weekenden gevuld met leuke dingen. Buiten mijn werk om kwam er weinig uit mijn handen. In februari heb ik een schop onder mijn kont nodig. Of ben ik gewoon toe aan lente?

A work story

Nu ik bijna twee maanden aan het werk ben, krijg ik regelmatig de vraag of ik mijn draai heb gevonden. Ik kan gelukkig positief antwoorden. Ik heb het nog meer naar mijn zin dan verwacht en ben in een leuk team terecht gekomen. Een deel van het team is Franstalig, dus daar ligt een interessante uitdaging voor mij. Wat een tikkeltje tegenvalt: mijn lange reistijd. Mijn avonden zijn te kort. Ik ben soms best laat thuis en klaar met koken en eten. Daarna moet/wil ik op tijd naar bed, anders red ik 06.15 opstaan niet. Over een tijdje kan ik waarschijnlijk 1 of 2 dagen per week iets dichterbij huis werken. Ik hoop dat dat helpt voor de balans. Ik had oorspronkelijk wilde plannen om mijn reistijd nuttig in te vullen; bloggen, lezen… Aan de stilte hier merk je misschien dat er niet veel van terecht is gekomen. In het begin had ik er weinig concentratie voor. Afgelopen week heb ik drie boeken uitgelezen. Zou dit het startsein zijn voor het nuttiger invullen van mijn reistijd?

Pannenkoekenupdate

Mijn pannenkoekenplant heeft het zwaar deze winter. Het was ooit een volle plant, maar inmiddels zijn het zielige blaadjes op een stam.

Op de foto hieronder zie je de volle plantenmoeder met een deel van haar baby’s. Toen ik deze foto’s op Instagram Stories deelde, kreeg ik veel reacties van mensen wiens pannenkoekenplant ook zoveel bladeren verliest. Ik hoop dat er in de zomer bladeren bijkomen. Met meer bladeren vind ik zo’n boompje juist leuk. #plantmom

Wat ik verder deed deze maand

 • Ik maakte amper foto’s. De ‘foto’ bovenaan dit artikel is een screenshot van het station van Halle uit mijn One Second a Day-video.
 • Ik ging iets te vaak naar McDonald’s. Als ik om half 8 thuiskom, kan ik me er niet altijd toe zetten om te koken. Voornemen voor februari: een betere planning maken en porties invriezen. Het is niet onmogelijk, ik heb gewoon meer discipline nodig.
 • Ik haalde mijn vreemdelingenkaart op. Na negen maanden ben ik officieel geregistreerd als niet-Belg in België.

 • Ik ging met mijn moeder en zusje naar een Escaperoom bij Lot66 in Breda. Geheel in lijn met onze verwachtingen ontsnapten we niet, maar we hebben lol gehad.
 • Vlak daarna werd ik meegevraagd naar de Kraakfabriek in Antwerpen. Ja, de tweede escaperoom in een maand. Deze escaperoom was makkelijker en hier ontsnapten we wel. Ik zal mezelf er niet te veel credits voor geven.
 • Spelletjesmiddag met twee vriendinnen. We verloren Cards Against Humanity van de pot die iedere ronde een random kaart neerlegde. Voornamelijk mijn schuld, omdat ik de randomness van de pot blijkbaar grappiger vind dan mijn vrienden. Sorry.
 • Ik keek seizoen 2 van Sex Education. In mijn Google-tocht naar de hoofdpersonen ontdekte ik dat Otis ook The Boy In The Striped Pyjama’s speelde.
 • Ik kom al weken onvoorbereid bij mijn Frans-cursus (maar ik ga mééstal wel). Binnenkort begint mijn privécursus via mijn werk, een goede stok achter de deur.
 • Bij de boekenclub was ik… onvoorbereid. Ik had het boek niet gelezen, en dat was niet de eerste keer. Ik beloof beterschap – een risicovrije belofte, want ik heb het volgende boek al uit.
 • Er stonden twee dagen Nederland op de planning. Ik lunchte in het nieuwe huis van een vriendin, at met mijn moeder en zusje en de volgende dag ging ik naar de tandarts (ik moest terug voor een gaatje) en de kapper. Ik ben ongeschikt voor emigreren.
 • Af en toe deelde ik iets op Instagram Stories. Je kunt me hier volgen. Zoals je op de foto hieronder ziet, deel ik zeer inhoudelijke zaken.

Hoe was jouw maand?