Mijn bed nam op een onverwachte manier mijn leven over.

Het nieuwe jaar inluiden

Mijn vorige maandoverzicht kapte ik af voor de jaarwisseling. Ik begon het nieuwe jaar bij The Street Food Club in Utrecht, waar de hele avond superveel hapjes werden geserveerd tijdens een walking dinner. Ik miste om een of andere reden wel het toetje, de champagne en het aftellen. Hopelijk is het geen voorbode voor 2019.

Bij The Street Food Club was iedere ruimte anders ingericht.

Opruimen en huis op Funda

Het begin van de maand stond in het teken van opruimen om mijn huis op Funda te zetten. Het opruimen was een grotere klus dan ik dacht. Het leek me van tevoren al kut en het was dus nog kutter. Iedereen die ooit bij mij thuis is geweest, weet dat ik rommel maak. In mijn vakantie had ik al wat klusjes gedaan, toch was ik alsnog een dag fulltime aan het opruimen, schoonmaken en spullen verstoppen.

De volgende ochtend volgt de laatste klus; mijn bed kreukvrij opmaken. Daar blijkt (geheel verwacht) mijn talent niet te liggen. Door het dekbedinstopwerk van de fotograaf lijkt het uiteindelijk nog ergens op. Ik ben op Funda gefascineerd geraakt door hoe andere bedden erbij staan en de mijne brengt het er niet slecht vanaf.

De nacht voor de eerste bezichtigingen werd ik een paar keer half wakker en dacht ik alleen maar aan alle kreukels die ik in mijn dekbed had gemaakt.

De rest van de maand was ik regelmatig spullen kwijt. Toen ik alles opruimde en verstopte, vond ik de opbergplekken heel logisch, maar meteen daarna was ik de structuur vergeten. E.dentifier van de bank, bril, sloffen van mijn vriend, mijn mand met sokken, dat papier met een lekker recept? Vraag me niet waar mijn spullen op dit moment zijn. Het is gek om mijn huis zo netjes te zien en een spannend idee dat dit fijne huis over een paar maanden niet meer van mij is. Mijn verhuizing (emigratie) komt nu echt dichterbij.

En verder

Een paar nieuwsjaarsborrels, verjaardagen, een drukke periode op mijn werk en eetdates met vriendinnen. Drie keer met mijn ogen knipperen en de eerste maand van het jaar is voorbij. Een kort maandoverzicht, maar het is wel een maand waarin ik een grote stap heb gezet. De komende tijd zal ik ongetwijfeld genoeg te regelen hebben.

Deze artikelen schreef ik deze maand

Ondertussen op Gids voor het Zuiden

Marlous en ik schrijven lekker verder op Gids voor het Zuiden. Hieronder een overzicht met een aantal van de artikelen die ik schreef:

Hoe was jouw maand?

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail