Toen dit artikel in mijn concepten stond, had ik het per abuis ‘maart’ genoemd. De tijd gaat snel, maar gelukkig niet zo snel. Laten we het eerst over februari hebben. Deze dingen deed ik deze maand…

Excuse my French

Bij mijn Frans-cursus moest ik een presentatie geven. Ik haat zoiets in het Nederlands al. Uiteindelijk viel het natuurlijk mee en de feedback was goed. Grootste verbeterpunt: ‘Ik vind het lullig om het te blijven benadrukken en blijven verbeteren, maar je accent is heel erg Nederlands,’ aldus mijn docent. Toevallig kom ik uit Nederland en klinkt mijn accent best kut vergeleken bij mijn Vlaamse mede-cursisten. Ik kreeg de mogelijkheid om met een logopedist te oefenen, maar dat heb ik uiteindelijk afgeslagen.

Eind deze maand begon namelijk ook mijn cursus via mijn werk. Dat betekent dat ik de komende maanden vijf uur per week Frans heb. Twee uur privéles en drie uur in een groep. Oké, misschien eerder twee uur in een groep, want ik ben tegenwoordig altijd te laat door mijn werk. Hopelijk merk ik binnenkort íets van verbetering.

Naar lichtfestival Bright Brussels

Van 13 tot en met 16 februari was er een lichtfestival in Brussel. Ik ken Brussel amper en zag allerlei plekken die ik bij daglicht nog nooit gezien heb. Toch maar eens een dagje Brussel plannen. Bright Brussels is in ieder geval een aanrader. Dit jaar hebben jullie weinig aan deze info, maar misschien leuk om te onthouden voor volgend jaar.

Verrassing op Valentijnsdag

Ik had tegen collega’s gezegd dat ik niets zou krijgen van mijn vriend voor valentijn. Hij bewees het tegendeel. Op Antwerpen Centraal had hij een gratis chocolaatje gekregen, dat hij de hele dag in zijn jaszak had bewaard om ‘s avonds voor Bright Brussels aan mij te geven.

Escape room, again

De laatste tijd word ik toevallig vaak meegevraagd naar escaperooms. Dit keer ging ik naar TrappedIn in Houthalen. We waren met zijn vieren en hadden net iets te weinig tijd om te ontsnappen. We zijn in ieder geval aan alle opdrachten toegekomen.

Eindelijk mijn vakantievideo maken

Ik spendeerde een zondagmiddag achter mijn laptop om eindelijk een filmpje te maken van mijn vakantie naar Vietnam. Ik had een beginscherm gemaakt en de video zelfs al geüpload op YouTube toen mijn zusje opmerkte dat ik in 2019 in Vietnam was. Scherp, gelukkig is zo’n tekst zo aangepast. Voor wie benieuwd is, je vindt de video hier.

Naar theatervoorstelling Jihad van de liefde

Toen ik laatst theaterkalenders checkte, stuitte ik op de voorstelling Jihad van de liefde. Ik had al wel eens van het boek gehoord. Ik kocht voor 8 euro tickets. Goedkoper dan de bioscoop en dat terwijl twee mensen zich live in het zweet staan te werken. Ik wist niet goed wat ik moest verwachten, maar ik vond het een hele mooie voorstelling.

Ik ontving het M-biljet en keek er niet meer naar om

Gevreesd onder niet-financieel aangelegde emigranten: het speciale pakket voor de belastingaangifte als je maar een deel van het jaar in Nederland woonde. De aangifte is op papier en bestaat uit veel pagina’s + veel pagina’s uitleg. Kent iemand toevallig een goede accountant die hier verstand van heeft?

Over mijn emigratie gesproken: op Gids voor het Zuiden schreef ik een update over 9 maanden in België wonen.

Deze artikelen schreef ik in februari

Ik heb eindelijk tijd gemaakt om over Vietnam te schrijven. Er kwamen weer eindelijk een aantal artikelen over mijn vakantie online. Daarnaast deelde ik een overzicht van de boeken die ik afgelopen tijd las. Met mijn lange dagelijkse treinreis heb ik genoeg tijd om te lezen en ik heb er eindelijk ook de concentratie voor.

Hoe was jouw maand?