In november maakte ik amper foto’s, daarom heb ik deze maand bewust mijn best gedaan om er iets meer te maken. Mijn kerstboom is oververtegenwoordigd. Hou je verwachtingen laag en kijk mee.

In de kerststemming

Het liefst had ik de kerstboom in november al neergezet, maar ik stelde het uit tot december. De stapel cadeaus is uiteindelijk een stuk groter geworden. Het grote cadeau dat er op de foto al lag, is een toiletbril, die hoog op het verlanglijstje van mijn moeder stond. Een voordeel van thuiswerken – en een weekje vakantie – is dat ik volop heb genoten van mijn prachtige boom. De lichtjes stonden fulltime aan.

Handgeschreven testament

Ik heb eindelijk mijn testament overgeschreven, een opdracht die al sinds september op mijn to do-lijst stond. Best belangrijk om alles goed vast te leggen nu ik samen met mijn vriend een lapje grond met daarop wat beton bezit. Door het testament met de hand te schrijven, bespaar je in België blijkbaar tot een paar honderd euro. Voor dat geld heb ik natuurlijk een betere bestemming. De tekst paste mooi op twee kantjes, ware het niet dat mijn handtekening er nog onder moest. Nadat ik mijn verkrampte schrijfhand een paar keer strekte, besloot ik dat ik die handtekening er prima bij kon proppen. Goed genoeg is goed genoeg.

Keuzes maken voor ons nieuwe huis

Ons lapje grond met beton moet ook gevuld worden. Gelukkig doen de bouwvakkers dat voor ons en hoeven wij ons alleen bezig te houden met de inrichting. De badkamer, vloer en keuken staan in grote lijnen op papier. Voor de keuken en badkamer bleven we redelijk binnen ons vooraf bepaalde budget. Deuren zijn blijkbaar een stuk duurder dan ik dacht en we zijn niet eens voor iets bijzonders gegaan. En de vloer? Als ik mijn telefoon laat vallen, zal ik me in de toekomst meer zorgen maken over een deuk in de vloer dan over een gebarsten telefoonscherm.

Goed blijven ventileren

Uggs zijn weer in. Dat komt goed uit, want ze houden mijn voeten lekker warm tijdens mijn Frans-cursus waar we met de ramen open zitten. Ik ben blij dat het doorgaat, maar als het buiten koud is en de wind richting onze ramen staat, is het een deprimerende bedoeling. Oh, dit oude model Uggs is niet het model dat nu hip is?

Laat verjaardagsfeestje

Ik ging met mijn vriend uit eten bij Le Pristine. Een langverwacht verjaardagsetentje voor onze verjaardagen. Heerlijk gegeten en het was bijzonder omdat Nederland op dat moment al in lockdown zat. Ik ben extra dankbaar voor wat er wel kan en mag. Het licht bij Le Pristine doet mijn wallen geen goed, maar het eten was heerlijk.

Jólabókaflóðið

Met de boekenclub deden we aan Jólabókaflóðið. Een kersttraditie uit IJsland, oftewel een secret santa book swap. Mijn cadeautje kwam mooi op tijd binnen en ik heb hardop gelachen toen ik zag dat het ingepakt was in de witte versie van het papier dat ik zelf gebruikt heb. Ik kreeg het boek De manen van Jupiter van Alice Monroe, een schrijfster die de nobelprijs voor literatuur heeft gewonnen. Hou mijn Goodreads in de gaten om binnenkort mijn beoordeling te zien.

Veel eten

Ik haalde een paar keer eten af via Too Good To Go. De eerste keer kreeg ik voor vier euro twee lasagnes (die we soms bestellen via Uber Eats) en twee porties vegan vol-au-vent. Op tweede kerstdag haalde ik de leftovers van een buffet in mijn buurt en dat deed het ook nog verrassend goed als kerstmaaltijd. Beter dan de pizza Hawaï die oorspronkelijk op het menu stond.

Op eerste kerstdag hoefde ik ook niet te koken. We vierden Kerst bij mijn moeder en iedereen kreeg belachelijk veel cadeautjes. Voor mij lagen er onder andere veel eetbare cadeaus, een quichevorm, een pan een tompouce om in de kerstboom te hangen onder de kerstboom.

En verder

  • Ik had nog wat Ucoins om uit te geven. Ik trakteerde mezelf op een wafel (en twee flessen drank).
  • Ik kreeg mijn boosterprik. Gezellig met allemaal andere millennials uit Antwerpen. Achteraf zocht ik een excuus om niet te gaan sporten. En ik vond het. Niet dat ik een competitiesporter ben, maar alle sport is intensief voor mij. Achteraf was ik blij dat ik vroeg in bed lag, want niet veel later was ik geveld door bijwerkingen.
  • Antwerpen gaat gebukt onder een oranjeinvasie. Regelmatig is het centrum afgesloten en stuurt de politie alle auto’s terug. Zo belandde ik afgelopen week in een situatie waarin ik met mijn Nederlandse accent door het autoraampje naar twee agenten riep: ‘Maar ik woon hier!’. We mochten erdoor. Misschien klonk ik wanhopig bij het vooruitzicht dat ik mijn boodschappen niet in mijn straat kon afzetten. Of misschien gaf het Belgische nummerbord de doorslag.
  • In onze vakantie zijn we mijn vriend en ik begonnen aan het spel It Takes Two op de PlayStation. Je speelt het samen in plaats van tegen elkaar en het is tot nu toe heel vermakelijk.

Vandaag is het de laatste dag van het jaar. Ik vier de jaarwisseling thuis, met heel veel hapjes. Wat jij ook gaat doen, ik wens je een fijne jaarwisseling!

Hoe was jouw maand?