Het begon met het gebruikelijke werken, eten, slapen, wandelen en eindigde met anderhalve week vakantie.

De maand stond grotendeels in het teken van kerst. Ik telde af met mijn adventskalender van Neuhaus. Zouden de adventskalenders inmiddels afgeprijsd zijn? Misschien kan ik in januari random aftellen naar de 25ste. In de tussentijd een samenvatting van een paar dingen die ik deze maand deed.

Jólabókaflóð

Jólabókaflóð is een IJslandse traditie waarbij je op 24 december een boek cadeau krijgt en meteen begint met lezen, met warme chocolademelk erbij. Dat is kort samengevat, hier lees je er meer over. Lezelie kwam met het idee om onder het mom van Jólabókaflóð en onze boekenclub een secret santa book swap te organiseren. Mijn cadeautje lag ruim van tevoren onder de kerstboom, maar ik heb me ingehouden tot kerstavond. Ik kreeg van Talitha het wat haar betreft mooiste Vlaamse boek ooit. Perfect thema voor een Nederlander in België.

Baby’s identificeren

Vorig jaar begon ik in december met mijn huidige baan. Ik viel met mijn neus in de boter met een kerstfeest en een diner. Dat zat er dit jaar niet in, maar er was wel een online kerstquiz met kersttrui aan. Ook geslaagd. En ik identificeerde meer collega’s dan verwacht aan de hand van hun babyfoto. Gelukkig waren er meer quizonderdelen.

Nadenken over 2020 en 2021

Wat leerde ik? Waar ben ik trots op? Wat zijn mijn doelen? Ik heb een beetje een gebrek aan zelfkennis, dus erg spectaculair zijn de uitkomsten niet. Ik gebruikte een aantal vragen uit de gratis pdf Unravel Your Year. Bij bloggers die ik volg heb ik met plezier jaaroverzichten, favorieten van 2020 en plannen voor 2021 gelezen. Ik raakte bijna in de verleiding om er zelf ook over te schrijven, maar het blijft toch bij een overzicht van mijn meest gelikete Instagramfoto’s.

Coronaproof date

Marlous nam warme chocolademelk mee, ik de slagroom. Een wafel van Icelab erbij, een afdakje en het was de perfecte coronaproof date op een regenachtige dag.

Een keer echt de deur uit

Ik ging weer eens echt de deur uit in mijn vakantie, Antwerpen uit. Ik maakte een modderige wandeling in De Schorre.

Te weinig Frans

De toetsen van mijn cursus Frans gingen goed, heel goed eigenlijk. Ter compensatie leverde ik een erbarmelijk slechte tekst in. Ik moet nog moed verzamelen om er voor het einde van mijn vakantie opnieuw aan te beginnen.

Mijn kennis van de Antwerpse straten testen

Hoe goed ken ik Antwerpen na 1 jaar en 8 maanden? De ultieme test in duizend stukjes. Ik was van plan op een relaxed tempo een week lang af en toe te puzzelen. Mijn vriend dacht er anders over. Ik moet dus bekennen dat hij het grootste deel van de puzzel heeft gelegd – binnen drie dagen.

Een quiz maken

Oud en nieuw leverde me een hobby op. Ik ontfermde me over een oud & nieuw-quiz voor mijn vriend. Met een overload aan nutteloze vragen zoals: Hoeveel toiletrollen passen er op onze houder? Op welke datum werd ik officieel geregistreerd als niet-Belg? Of: In welke straat staat het huis dat we bezichtigden voor we gratis alcohol kregen? Inclusief bijpassende foto’s van dit jaar, en vergezeld door een afhaalmenu van Cuore di Puglia in Antwerpen. Hoe de avond afloopt, hou je van me tegoed – als het boeiend genoeg is.

Wat ga jij vanavond doen? Ik wens je alvast een mooie jaarwisseling, met avondklok of niet, en een gelukkig en gezond 2021.