Kerstmarkt Antwerpen

December is zo goed als voorbij en wat heb ik eigenlijk waargemaakt van de doelen die ik voor mezelf bedacht had? Lang niet alles. Ik kan me eerlijk gezegd niet eens herinneren of ik die doelen al het hele jaar had, of dat ik pas laatst bedacht heb wat ik had willen bereiken. Voordat ik over 2018 begin te mijmeren eerst terug naar december.

Heel veel kerst

Het voelt een beetje raar om op de laatste dag van december een artikel te delen dat vooral over kerst gaat, maar dat was nu eenmaal het thema van de maand: ik keek kerstfilms, stuurde een heel select gezelschap een kaart en kocht cadeautjes voor mijn familie en vriend.

Op 1 december zette ik mijn kerstboom al neer. In mijn hoofd hoort de kerstboom pas na Sinterklaas te staan, maar in het eerste weekend van december kon mijn vriend me helpen. Bovendien ben ik af en toe weg en als ik moeite doe voor een kerstboom, wil ik hem graag genoeg zien in december.

Na al die inspanning voor de kerstboom volgde een massage bij Five City Spa en een etentje bij restaurant Concours in Utrecht. Ze werken bij Concours met een verrassingsmenu en alle gerechten waren lekker. Wat mij betreft past Concours in het rijtje van WT Urban Kitchen en Fico, de restaurants in Utrecht waar ik het best heb gegeten.

Voordat de cadeautjes onder mijn kerstboom lagen. Ik heb een extra smalle kunstboom. Een perfect formaat om mijn balkondeur mee te blokkeren, ventilatie is overrated. Wie spot de donut in mijn boom?

Ik speelde virtual Reality games bij The Park Playground

Ik deed iets tofs: bij The Park Playground in Antwerpen stapte ik in een virtual reality game. Dat was nog leuker dan ik verwacht had. Je staat in een lege ruimte, maar door de computer die je in een rugzak draagt en de virtual reality-bril stap je een andere wereld in. Ik speelde een game waarbij je mummies moet neerschieten. Ik schrok van de mummies die opeens op me afkwamen en prentte mezelf nog een keer in dat ik eigenlijk in een lege ruimte loop. Het is bizar hoe je brein zich aanpast aan een virtual reality-ervaring. Zo keek ik naar de grond om over de mummie-lijken heen te stappen. Duh, natuurlijk liggen er geen echte lijken, het is virtual reality. In tegenstelling tot sommige van mijn teamgenoten durfde ik niet fanatiek rond te rennen. Ondanks de waarschuwingssignalen was ik een beetje bang om tegen een muur te knallen. Binnenkort kun je op Gids voor het Zuiden meer lezen over The Park Playground.

Ter voorbereiding op de grote game speel je een aantal mini-games.

Dit deed ik in mijn kerstvakantie

Vanaf 21 december was ik vrij. Ik had weinig plannen, dus het was een kerstvakantie zoals ik die had toen ik studeerde: niksen, hangen, rommelen en leuke dingen doen.

  • Ik sorteerde alle foto’s van 2018 die op mijn telefoon stonden. Het aantal foto’s om te bewaren bracht ik terug van 800 naar 350.
  • Een paar jaar geleden bezocht ik het China Light Festival in Utrecht, dit jaar ging ik naar de editie in de dierentuin van Antwerpen. Ondanks de regen was het leuk.
China Light

Lichtkunstwerken bij het China Light Festival in de dierentuin van Antwerpen.

  • Op eerste kerstdag vierden we kerst bij mijn moeder. Ze had lekker gekookt en alle cadeautjes die iedereen had gekocht, kwamen daar samen onder de kerstboom. Ik kreeg onder andere producten van Paula’s Choice, een poster met een plattegrond van Utrecht, een cadeaubon en tickets voor de Belgische musical 40-45.
  • Mijn kerstvakantie lijkt niet heel spannend, ik was veel bezig met dingen waar ik online (nog) niets over wil zeggen. Als je me privé aanspreekt, vertel ik je alles ;-)
  • Samen met vriendinnen ben ik bezig met het organiseren van babyshower voor een vriendin. Het verrassingseffect in combinatie met zwangerschapshormonen leek ons in dit geval geen goed idee, dus de vriendin in kwestie weet dat we hiermee bezig zijn. Het grootste voordeel is dat haar niet hoeven te lokken met een smoes.
  • Ondanks dat ik een derde van de maand vrij was, ging het met de statistieken van de website waarvoor ik werk heel lekker. Ik denk dat ik vaker vrij moet zijn.
  • Van ieder lijstje met kerstfilms dat mijn vriend me voorlegde, had ik maximaal één of twee films niet gezien. Hij vraagt zich terecht af what the fuck ik met mijn leven (of kerstvakantie) doe. Ik vind cheesy kerstfilms heerlijk, maar meteen na kerst ben ik er klaar mee. Nu is het tijd om vijftig weken lang series te kijken. Ik begon met You. Vanwege Dan uit Gossip Girl, er is weinig nodig om mij te overtuigen van een serie. Na een minuut kijken, ontdekte ik dat de serie is gebaseerd op het boek Jij van Caroline Kepnes dat ik gelezen heb. Ik heb de tien afleveringen binnen twee dagen gekeken, dat zegt genoeg.

Dit ging minder goed

Ik ben de laatste tijd onhandig en dat is een understatement. Het dieptepunt: ik gooide oploskoffie over mijn laptop heen. De laptop had ik in bruikleen van mijn werk. Inmiddels is hij officieel overleden verklaard… Verder kwam ik te laat op een belangrijke afspraak. Ik nam de verkeerde afslag en moest vervolgens keren. Op de ring van Antwerpen. In de file. Dan kun je ruim op tijd weggaan, dit foutje past zelfs na de spits niet binnen de marge. Ik moet echt werken aan mijn richtingsgevoel. Om te bewijzen dat ik niet op scherp sta, bewaarde ik een kersttoetje in de koelkast in plaats van in de vriezer, lekker bezig.

Deze artikelen schreef ik deze maand

Heb jij alle artikelen die deze maand verschenen al gelezen?

Ondertussen op Gids voor het Zuiden

Op Gids voor het Zuiden verschenen ook een aantal artikelen van mij online:

What’s next?

If only I knew. Laten we beginnen met de jaarwisseling. Ik wens jullie allemaal een mooie jaarwisseling. Maak er iets moois van en doe voorzichtig.

Hoe was jouw december?