We zaten net nog in een hittegolf. Dat veranderde van semi-herfst naar onvoorspelbare weersvoorspellingen. Wordt het deze week toch weer even zomer? Op mijn werk beginnen langzaamaan de eerste voorbereidingen voor de feestdagen. De feestdagen. Are you kidding me? Mijn tijdsbesef zit momenteel in een kleine crisis.

Avondklok en hittegolf

Begin augustus waren er extra strenge maatregelen van kracht in Antwerpen. Het lijkt alweer een eeuw geleden. We mochten alleen naar buiten met een mondmasker op en er werd een avondklok ingesteld (tijdens de hittegolf was de avondklok weer van de baan). Ik vond de maatregelen zelfs strenger aanvoelen dan de beginperiode in maart/april. Misschien doordat het dit keer tijdelijk zo op Antwerpen was gericht.Het motiveerde me niet bepaald om naar buiten te gaan. Gelukkig heb ik in juli veel leuke dingen gedaan, daar kon ik nog even op teren. Tijdens de hittegolf bleef ik vooral binnen, maar let’s face it: dat had ik waarschijnlijk ook gedaan zonder die strengere maatregelen. Ons appartement is onder het dak, dus het warmde snel op tot 30+ graden. Al denk ik dat het met die aanhoudende hitte bij iedereen warm werd in huis. Met de ventilator was het nog wel uit te houden. In de íets koelere avonduren ben ik af en toe naar buiten gegaan om een ijsje te halen.

Poging tot (staand) werken

Tijdens de warme, of zeg maar gerust bloedhete dagen, probeerde ik vroeg te beginnen om een tropenrooster te hanteren. Doordat ik de bezettingsgraad op peil hield in de vakantieperiode, resulteerde dat er vooral in dat ik voor half 8 begon en tot na 5 doorwerkte. Best ongebruikelijk voor mijn doen. Op zich niet erg, want het enige dat ik na werktijd deed, was voor pampus op de bank hangen.Ik regelde eindelijk een ergonomischere werkplek met een draadloos toetsenbord, een muis en een Upstaa. De Upstaa is een houten standaard waarmee ik af en toe staand kan werken voor de afwisseling. Ook als ik zit kan ik nu eindelijk mijn laptop op ooghoogte zetten. Misschien had ik hier een paar maanden geleden in moeten investeren.

Een paar dingen die ik deze maand deed

Cultureel doen

Ik ging naar het Rubenshuis. Zo benutte ik mijn Museumpas eindelijk weer eens en deed ik een beetje cultureel. Slechts een paar ruimtes hebben airco, dus daar hoef je niet voor langs te gaan.

IJsjes halen

Ik haal nog steeds regelmatig ijsjes bij Icelab en Borgo Gelato. Én… er opende een derde nieuwe ijssalon in de buurt: Milanese Gelato (Vleminckveld 6). De smaken die ik tot nu toe geproefd heb, zijn allemaal lekker. 2020 is een goed ijsjaar voor Antwerpen. Waarschijnlijk kunnen jullie inmiddels aan de hand van mijn favoriete ijssalons berekenen waar ik woon.

Iemand in mijn bubbel hebben

De beruchte bubbel in België is teruggeschroefd naar vijf personen per gezin. Als ‘net’ geëmigreerd persoon ben ik niet zo’n gewilde kandidaat voor in bubbels, dus het gaat me eigenlijk prima af. Zelfs in mijn bubbel hou ik meer afstand dan pre-corona. Ik ben al helemaal ingesteld op afstand houden. Ik vind het sowieso fijn als mensen buiten mijn aura blijven, dus ik gedij hier prima bij. Ik heb met een vriendin thee gedronken op een rustig terras. Tevens de ideale plek om buiten zonder mondmasker te ademen – toen een mondmasker buiten nog verplicht was.

Zomeravonden aan de Schelde

Ik zal niet doen alsof ik iedere avond aan de Schelde ben. Af en toe is het deel van mijn wandelroute en deze maand heb ik er bijgekletst met een vriendin. We werden getrakteerd op een indrukwekkende zonsondergang, het leverde een mooi plaatje op. Toen er een ijscoman langskwam, was het tijdelijke donderdagavondvakantiegevoel helemaal compleet. Zoals je door de foto misschien al inschat, was er ook een hoosbui onderweg. Gelukkig was iemand zo slim om ons op tijd te laten schuilen – ik was het niet.

En verder

  • Weer eens videobellen met mijn moeder en zusje – en ondertussen een potje Qwixx spelen.
  • Na maandenlang excuses verzinnen (corona, de eerste plekjes zijn voor mensen wiens haar er nog erger aan toe is, hittegolf – ik wil geen kapper in mijn zweetnek…), ontkwam ik niet meer aan een bezoek aan de kapper.
  • Ik zag op Instagram een tekst over een kleedje en het eerste waar ik aan dacht was een jurkje. Het bleek dus om de Nederlandse variant van een kleedje te gaan. Je weet wel, zo’n doek waar je op kan zitten. Tot voor kort de enige definitie van ‘kleedje’ die ik zou gebruiken. Ik heb me nog niet eerder zo ingeburgerd gevoeld.
  • Cocktails op zondagavond. Om de week goed af te sluiten en/of moed in te drinken voor de nieuwe week.

Hoe was jouw maand?