Deze maand maakte ik een spontane mini-roadtrip in Duitsland, ik ging sterren kijken en nam mijn eerste Belgische document in ontvangst.

Het was mijn laatste volle maand als twintiger. Vroeger dacht ik dat ik dat erg zou vinden. Nu het zover is, vind ik het helemaal niet erg, vooral onrealistisch. Daar kom ik later in september op terug.

Sterren kijken

Laatst deelde ik mjin zomerplannen. Op de eerste dag van augustus kon ik iets afstrepen: ik ging sterren kijken op het dak van het MAS. Daardoor weet ik nu dat het kleine lichtpuntje dat je op de foto ziet Jupiter is.

Mini-roadtrip door Duitsland

Ik had zin in een weekend quality time op locatie. Ik plande een verrassingstrip voor mijn vriend en mij door het goedkoopste hotel te zoeken dat aan mijn eisen voldoet. Zo belandden we in een hotel zonder personeel in Pillig, een dorp dat uit een paar straten bestaat. In de buurt van Pillig is genoeg te doen. Ik bracht onder andere een bezoek aan Cochem, Burg Eltz en de Geierlay-hangbrug. Veel meer dan wandelen en eten hebben we niet gedaan, maar dat was precies waar ik zin in had. Mocht je benieuwd zijn naar meer hierover: ik schreef over mijn roadtrip in Duitsland en over de Geierlay hangbrug.

Mijn eerste Belgische document

Je zou verwachten dat mijn eerste Belgische document mijn verblijfsvergunning is, maar het is een rijbewijs. Dat was nog best spannend: zodra je je uitschrijft uit Nederland mag je er geen rijbewijs meer aanvragen. In België moet je een half jaar ingeschreven staan voor je een rijbewijs mag aanvragen. Dat zou allemaal precies goed uitkomen, maar doordat ik me pas na een paar weken kon melden bij vreemdelingenzaken, zou mijn rijbewijs toch verlopen voordat ik een half jaar in België ben. Ik had meteen doemscenario’s in mijn hoofd (nooo, moet ik opnieuw rij-examen doen?!). Gelukkig viel ik – of mijn rijbewijs – onder een uitzondering en zo verliet ik tot mijn grote opluchting het stadsloket mét een Belgisch rijbewijs in mijn portemonnee.

Met de rest van mijn regelzaken rondom mijn emigratie gaat het de goede kant op. Inmiddels heb ik meer verhalen gehoord van Nederlanders bij wie de procedure tijdrovend is of was. Het ligt dus niet alleen aan mij(n situatie) en daar ben ik stiekem wel blij om.

En verder

  • De eerste helft van augustus was ik fulltime aan het werk voor twee freelanceklussen. Inmiddels heb ik het wat werk betreft een stuk rustiger. Ergens een voordeel; nu heb ik meer tijd om te solliciteren op een vaste baan als redacteur/content creator/copywriter/content manager in België – en dat is wat ik wil.
  • Ik ging met vrienden naar een pop-up escaperoom in een oud schoolgebouw in Tienen. Op het schoolplein zijn tijdelijk verschillende restaurants en barretjes, waar we tapas aten. Iemand reageerde dat een escaperoom in je vroegere klaslokaal klinkt als een nachtmerrie. True, maar het lijkt mij best tof als mijn oude middelbare school nu omgebouwd zou zijn tot een pop-up hotspot.

  • Om mijn sociale kring uit te breiden, heb ik verschillende apps waarin je vrienden kunt maken geïnstalleerd. Ik heb al vaker afgesproken met mensen die ik online heb leren kennen, maar deze maand had ik voor het eerst een ‘date’ via zo’n app. We gingen lunchen bij Barchel in Antwerpen en het was voor herhaling vatbaar, zowel het afspreken als Barchel.
  • Een paar jaar geleden emigreerde mijn vriendin A. naar Amerika. Sindsdien zie ik haar niet heel vaak, maar in augustus was ze in Nederland. Op naar Nederland dus, met op de terugweg een tussenstop bij mijn jarige moeder.
  • Ik ging een avond naar Maanrock in Mechelen. Belangrijker dan de mainstage: van tevoren gingen we iets eten bij de Vleeshalle, een foodhal met veel verschillende kramen.
  • Ik kom regelmatig op het dak van het MAS, ik neem al mijn bezoek er mee naartoe voor het uitzicht. Afgelopen week ging ik eindelijk naar het museum en dat is ook de moeite waard.
  • Net toen ik me een beetje alleen voelde – ik was mijn kast aan het opruimen en hoorde verderop een vriendengroep samen eten en lachen – kreeg ik een appje of ik mee wilde naar de opening van De Cinema. Het werd onverwacht een gezellige en sociale avond.
  • Borrelen op zomeravonden. Zou dat er in september ook nog in zitten?
  • Mijn vriend en ik zetten eindelijk onze nieuwe kast in elkaar. Toen hij stond concludeerden we dat het een kast is om mooie dingen in neer te zetten, iets waar we allebei niet heel veel gevoel voor hebben. Afgezien van wat verdwaalde planten en boeken staat er niets in de kast. Hoog tijd voor een rondje Pinterest om inspiratie op te doen.

Deze artikelen schreef ik deze maand

Hoe was jouw augustus?