Stekjes

De laatste volle zomermaand is voorbij. Ik bracht hem door in Nederland en België.

Mijn vriend is verhuisd

Ik hielp mijn vriend om zijn spullen van Leuven naar Antwerpen te verhuizen. Tussendoor leerden we onze nieuwe buurt een beetje beter kennen. We probeerden wat lunchtentjes uit en haalden eten op de markt achter ons huis. Antwerpen voelt iedere keer dat ik er ben iets vertrouwder; bij de aanblik van het justitiepaleis voel ik me ‘thuis’ (tussen aanhalingstekens), ik herken straatnamen en ik weet welke afslagen ik op de rotondes moet nemen om bij de snelweg te komen. Ik heb zelfs mijn eerste ontmoeting met de wijkagent al gehad. In België komt er na een verhuizing altijd een wijkagent langs om te controleren of je echt op het opgegeven adres woont. Mijn vriend was niet thuis, maar ik wel, dit was alvast een voorproefje op mijn inburgering.

Voor mij was augustus een gewone maand, maar mijn vriend is inmiddels officieel verhuisd naar een nieuwe stad. Best gek dat hij zo’n grote levensverandering meemaakt, waar ik voor mijn gevoel deel van uit hoor te maken. Tot nu toe deden we alles in dit proces samen: appartementen bezichtigen, meubels kopen en een redelijk groot deel van de verhuizing. Dat gedeelte is klaar en nu zit hij in zijn eentje in Antwerpen.

Chapter Four, Leuven

Onze eerste date (2014) hadden we in Leuven bij Ron Blacks. Inmiddels zit er op die locatie een andere bar: Chapter Four. Een mooie plek om ons laatste weekend in Leuven af te sluiten met cocktails en een burger.

Dit deed ik verder

  • Ondertussen wordt mijn huis steeds leger doordat ik af en toe al wat spullen naar Antwerpen verhuis. Hoewel, de spullen uit de kastjes die ik verhuisd heb, staan nu op de grond. Mijn huis wordt eigenlijk alleen maar voller en rommeliger. Daarnaast probeer ik spullen die ik straks niet mee wil verhuizen op te ruimen, maar dat loopt nog niet zo’n vaart.
  • Herinner je je nog dat ik een paar maanden geleden vier planten kocht? Inmiddels heb ik een hele familie aan plantenstekjes staan en ga ik zelfs vrijwillig op een zaterdagmiddag naar de Intratuin om grotere potten voor ze te kopen. Op de foto bovenaan dit artikel zie je een deel van mijn stekjes, waar ik stiekem te weinig plek voor heb. De plantjes staan op de ombouw van mijn verwarming, niet de beste plek als de verwarming straks weer aan moet.
  • Al een tijd volg ik Marlous via haar blog en social media. Haar vriend woont net als mijn vriend in België, daardoor zie ik vaak herkenbare anekdotes voorbij komen. Nadat we online tot half twee ‘s nachts aan de praat raakten, besloten we samen te gaan eten. Extra grappig is dat we op iets meer dan vijf minuten fietsen bij elkaar vandaan wonen, maar we hebben allebei plannen om naar Antwerpen te verhuizen. Wie weet zijn we over een tijdje weer stadsgenoten, maar dan in een andere stad.
  • Hoewel mijn maand niet per se gevuld was met hele bijzondere dingen, stonden er een aantal etentjes en verjaardagen op de planning, ik heb me prima vermaakt.

Dit ging minder goed

Avonturen onderweg

Onderweg van Antwerpen naar Utrecht wilde ik nog even tanken bij het laatste tankstation voor de Nederlandse grens. Slecht idee, ik sloot in de rij aan achter weetikhoeveel Nederlandse vakantiegangers onderweg naar huis. Uiteindelijk blijkt mijn rij uit te komen… op de parkeerplaats van de Burger King. Daarna werd ik meteen de snelweg weer op gestuurd. Op zich prima, ware het niet dat mijn benzinelampje al sinds Antwerpen brandde en daar krijg ik stiekem een beetje stress van. Gelukkig is er in Nederland Shell Hazeldonk Oost, waar je slechts 30 cent per liter meer betaalt. Er staat zelden een rij.

Hoe mijn plan om gezonder te eten mislukte

De laatste tijd gaat het niet echt lekker met mijn eetpatroon. De kant-en-klare lasagne staat iets te vaak in mijn oven en ik neem niet zo vaak zelf lunch mee naar mijn werk. Om mezelf weer op weg te helpen, besloot ik een maaltijdbox te bestellen. Het begon goed; de app gaf een melding dat de box bezorgd was. Dat zal best, maar niet bij mij thuis. Het is goed dat ik met mijn bezoekersaantallen maaltijdboxen niet als #spon-deal krijg, dat zou niets worden als ik een foto van mezelf in de McDonald’s moest delen als review. Ik zal er meteen bij zeggen dat ik mijn geld snel heb teruggekregen.

Behind the scenes op Instagram

Ik deelde maar één foto op Instagram: van mijn huisje. Nu ik weet dat ik er weg zal gaan, geniet ik er extra van. In mijn stories deel ik trouwens iets vaker beelden. Ik film nog steeds iedere dag een seconde en aan het eind van de maand deel ik het overzicht in een story. Ben je benieuwd? Dan kun je me volgen op Instagram.

Deze artikelen schreef ik deze maand

Een dosis verkoeling: de koudste reizen die ik gemaakt heb
Dat het een warme zomer was, zal niemand gemist hebben. Terwijl ik voor mijn ventilator zat, zocht ik wat extra verkoeling door te dromen over mijn koudste vakanties.

Toerist in eigen land(en)
Je hoeft niet altijd ver weg te gaan om mooie dingen te zien of leuke dingen te doen. In dit artikel deel ik een aantal tips voor uitjes in Nederland en België.

Sommige plekken zijn niet voor niets toeristisch
Toerisme is een gevoelig onderwerp de laatste tijd. Natuurlijk wil ik niet dat lokale bevolking wordt verdreven door toerisme, wat op veel plekken een steeds groter wordend probleem is. Los daarvan zijn veel toeristische highlights druk geworden omdat ze de moeite waard zijn. Ik sla een plek niet per definitie over omdat het er druk is.

10 momenten waarop ik me oud voel
Ik ben geen tweeëntwintig meer en dat wordt er soms op pijnlijke manieren ingewreven.

Hoe was jouw maand?

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail