Dit maandoverzicht is een samenraapsel van momenten. Net als het leven eigenlijk.

Twee keer naar Leuven

Het lijkt een vorig leven waarin ik iedere maand zeker 1 of 2 keer van Utrecht naar Leuven reed voor de liefde. Sinds we samenwonen in Antwerpen ben ik amper in Leuven geweest en daarom was het des te leuker dat ik er deze maand twee keer was. De eerste keer maakten we een stadswandeling en aten we bij Nirvana Kitchen. Was lekker, en ook grappig dat Nirvana Kitchen het buurpand is van de plek waar we ooit onze allereerste date hadden. De tweede keer was voor een balletvoorstelling, die mijn oude liefde voor klassiek ballet heeft geprikkeld. Zal ik binnenkort voor een proefles gaan?

Aan de wandel

Naast de stadswandeling in Leuven maakte ik nog twee wandelingen. Ik ben eindelijk op de Vlooybergtoren geweest, bekend van de serie Callboys. Belangrijk om te vermelden, want het is zelfs het eerste punt dat Toerisme Vlaams-Brabant op de pagina over de Vlooybergtoren heeft staan. De foto met wapperende haren doopte ik om tot nieuwe profielfoto.

Op tweede paasdag (of in België paasmaandag – lees hier mijn relaas daarover) maakte ik een wandeling. Om de drukte op een feestdag te vermijden, koos ik voor een minder bekend gebied. Het werd deze wandeling bij Scherpenberge – De Hutten. Ik heb een paar mooie villa’s gespot.

Over villa’s gesproken

Zo nu en dan maak ik een wandelingetje in Antwerpen om te kijken hoe het met ons eigen huis gaat. Voor de duidelijkheid: dat huis voldoet zeker niet aan de definitie van ‘villa’, al wordt het dat voor mij hopelijk wel. Het project in zijn geheel gaat goed de lucht in, maar de plek van ons huis lijkt voorlopig voor bouwmateriaal en de dixi’s. Ik word ongeduldig. Wat ook jammer is: we betalen meer rente over de hypotheek die we niet opgenomen hebben dan over de hypotheek die we wel opgenomen hebben. Aangezien er nog niets staat, betekent dat het hogere rentetarief. Maar hey, ik ben wel eigenaar van een stukje grond met een dixi erop.

Een waarschuwing over Spotify Blend

Heel erg leuk dat je vrienden kan toevoegen in een playlist en dat Spotify er dan een lijst van maakt met muziek van iedereen erin. Denk twee keer na voor je erop klikt. Van tevoren was ik bang dat mijn bijdrage aan de lijst Justin Bieber zou zijn, maar de schade bleek erger. Onder andere Snollebollekes en Fouradi (om de laatste te kennen, moet je volgens mij uit Nederland komen en rond de dertig zijn) waren twee van mijn bijdrages aan een lijst vol muziek van Tomorrowland-liefhebbers. Top.

En verder

  • We waren weer eens met (bijna) iedereen op kantoor en er waren drie taarten. Ik zeg ‘weer eens’, maar sinds ik in dit team werk, was dit pas de eerste keer dat ik iedereen op kantoor zag.
  • Herinneren jullie mijn goede voornemen uit januari nog? Ik ben al mijn foto’s aan het back-uppen. Ik ben bij de map Málaga uit 2017. Goede manier om vakantieherinneringen op te halen.
  • Ik had zin in een oranje tompouce op Koningsdag. De realiteit: ik was aan het werk en oranje tompoucen zijn nog niet naar België geëxporteerd. Ergens wel begrijpelijk.
  • Ik sloot de maand af met een feestje in het MAS. De dresscode was masked. De vibe was bedoeld of onbedoeld een schoolfeest uit 2016. Op een goede manier. Als ze nu ook nog Snollebollekes hadden gedraaid, was ik helemaal gelukkig.

Gelezen en gekeken

Vorige maand las ik zeven boeken, deze maand één en het was geen topper. Al gaf ik Layla van Colleen Hoover toch meer sterren dan ik in eerste instantie had verwacht. Colleen Hoover schrijft veel romantische young adult, maar de laatste jaren experimenteert ze met andere genres. Dat kan ik wel waarderen, al was dit boek nogal bijzonder. De reviews erover zijn allemaal nietszeggend en dat moet ik zo houden voor het geval iemand het boek wil lezen. De moordclub (op donderdag) legde ik na 100 pagina’s weg – en ik was niet de enige in mijn boekenclub. Je hoort het, boekentips zijn welkom. Qua series was ik late to the party met Inventing Anna (fascinerend verhaal) en Squid Game (garantie op minstens één nacht vol rare dromen).

Hoe was jouw maand?