Tegenwoordig voelt madiwoedovr als één dag. Desondanks vliegt de tijd en is het moment om terug te blikken op april alweer aangebroken. Dit deed ik afgelopen maand.

Quarantainewandelingen

Zonnige dagen vragen om een wandeling. Of is het mijn lichaam die erom schreeuwt? De hele dag zitten, doet niet veel goeds voor mijn lijf. Op dit moment gaat het vooral met mijn lies wat moeizaam. Typische sporterskwaal, schijnt. Als ik één ding zeker weet, is dat ik het niet heb opgelopen tijdens het sporten. Ik vind het een signaal om wat meer te bewegen. Onderweg probeer ik af en toe foto’s te maken, voor later in het coronamuseum. Achtereraf geeft een wandeling veel voldoening, maar ik vind het vaak moeilijk om motivatie te verzamelen. Ik blijf met gemak een paar dagen achter elkaar binnen (herkent iemand dat?).

Houd de moet er in. En alcohol ook ;-) Ik ben blij dat ik dingen moet, goed voor de structuur in mijn dagen.

Groene kneusjes

Ik bestelde een box met ‘groente kneusjes’ bij Plantje.nl, planten die anders wegmoeten. Ik schreef er hier al iets over. Ik ben blij met mijn pakket. Van alle planten is er maar één echt een kneusje. Geen probleem, want ik ben genoeg thuis om de planten te overstelpen met liefde veel water te geven. Ik heb ook wat planten verpot en stekjes gemaakt.

Dit deed ik verder in april

  • Zoals je op de achtergrond op de foto hierboven ziet, kook ik nog steeds met HelloFresh. Het gaat beter dan vorige maand, toen ik mijn gerecht bijna uit het raam wilde gooien. Ik kijk nu vooral naar de categorie Quick & Easy. Dat is ongeveer mijn niveau en ik vind de maaltijden lekker.
  • Sinds kort bestellen we één keer per week eten. Omdat er een aardappeloverschot is, besloten we de aardappeltelers en lokale frituur te steunen. ‘t Satéke, altijd een goed idee. Samen met Marlous ben ik een rubriek gestart op Gids voor het Zuiden: Thuisbezorgd in Antwerpen. Mocht je inspiratie zoeken.
  • Ik speelde de online escaperoom De verloren herinnering al videobellend met mijn moeder en zusje. Bij ons goed voor twee keer twee uur speelplezier. Het is goed opgezet, een aanrader als je op afstand een activiteit met vrienden of familie wil doen.
  • Mijn Frans-lessen gaan gewoon door. Iedere week klets ik twee uur Frans via Skype met mijn privé-docent – onder werktijd. Van mijn cursus in Antwerpen krijg ik wekelijks opdrachten en sinds eind april videochatten we een uur per week. Nadat de rest van de klas weken geen Frans gesproken had – en ik twee uur per week – merkte ik eindelijk enige vooruitgang bij mezelf :’)
  • Ik heb de smaak van het videochatten te pakken, met vrienden, mijn Frans-docent, de boekenclub… Het is tegenwoordig de ideale manier om eens wat andere gezichten te zien.
  • Bij Koningsdag horen oranje tompoucen, in België is dat wat ik op Koningsdag het meest mis. Vriendin C. kwam met een speciale levering aan de deur: roze tompoucen (en oranje Tony’s Chocolonely). Daar werd ik blij van!
  • Mijn VPN-verbinding om thuis te werken was opeens verdwenen van mijn laptop. Dat probleem bleek alleen gefixt te kunnen worden op kantoor, gelukkig ook op het regionale kantoor dichterbij huis. Het werd het uitje van de maand. Met de auto van Antwerpen naar Mechelen, tussendoor per ongeluk een verkeerde afslag nemen. Wat een avontuur, ik ben in tijden niet zo ver bij mijn huis vandaan geweest.

Deze artikelen schreef ik deze maand

Hoe was jouw maand?