links of rechts

Je hebt vrienden bij wie je je hart kunt luchten, waarmee je gaat winkelen en vrienden die altijd klaarstaan met goede raad. Ik weet niet zeker welk type ik ben, maar ik weet wel dat de meeste van mijn vrienden niet speciaal bij mij aankloppen voor wijze raad en peptalks.

Ik zou willen dat het zo was. Dat ik op ieder moment de juiste opbeurende tekst heb en vol zit met tactische adviezen. Misschien komt het gebrek aan levenswijsheid doordat ik het leven zelf nog niet helemaal heb uitgevogeld. Liefdesadvies? Ik doe maar wat. Relatie voorbij? Man, ik was zelf de meest dramatische persoon toen ik liefdesverdriet had. Ik denk niet dat je mijn advies daarover wil.

Wil je weten wat je het best kunt doen? Dat is toevallig, ik ook

Wat ik wel weet: of je nu links of rechts gaat, aan het einde ga je dood. Sommige mensen vragen zich na deze uitspraak af of ik het leven zie zitten. Zeker weten. Ik ben misschien een doemdenker, maar wel één met zin in het leven. Ik vind het juist een geruststellende gedachte dat het niet extreem belangrijk is wat ik kies of doe. Naar België verhuizen of toch mijn relatie laten stuklopen op de afstand? Jullie weten inmiddels wat ik gekozen heb. Zeker op grote schaal maakt het niets uit, de wereld draait door. Wat ik ook kies, welke kant ik ook op ga, uiteindelijk leiden alle keuzes naar hetzelfde: het einde van mijn leven. Voor de duidelijkheid, ik hoop dat dat nog lang duurt. In de tussentijd maak ik er linksom of rechtsom het beste van.

Jon Tyson