Ik ben redelijk lui ingesteld, maar ik wil graag dat het lijkt alsof ik ‘alles’ onder controle heb. 10 lifehacks waarmee ik mijn leven makkelijker maak totdat ik alles echt onder controle heb.

1. Gebruik Web.Whatsapp.com

Sinds al best een tijdje heeft Whatsapp een webversie, uitvinding. Je collega’s denken dat je keihard zit te werken, maar eigenlijk ben je aan het appen. Pluspunt: het is sneller dan je telefoon erbij pakken en daar een bericht typen. Heeft de baas er toch ook een beetje baat bij.

2. Draag thermoleggings onder jurkjes

Ik krijg vaak de vraag of ik het niet koud heb in een jurkje. Nee, mijn thermoleggings zijn warmer dan mijn gemiddelde spijkerbroek. Bij onder andere Action, Zeeman, Primark en Hema verkopen ze leggings met een dun laagje fleece aan de binnenkant. Ik heb al veel vrouwen indirect een thermolegging aangesmeerd. Jurkjes zorgen er daarnaast voor dat het lijkt alsof ik aandacht heb besteed aan mijn outfit. In werkelijkheid denk ik juist minder na, want ik heb maar één kledingstuk nodig. En ik kan veel eten zonder dat mijn broek te strak gaat zitten.

3. Leg een siliconen bakmat in je oven

Siliconen bakmatten kun je gebruiken als vervanger van bakpapier. Volgens mij zijn het daarvoor echt ondingen. Wat wel handig is: leg een siliconen bakmat op de bodem van je oven. Alle kruimels en gesmolten kaas vallen op het matje, waardoor je de oven nooit meer schoon hoeft te maken.

4. Laat oordoppen op maat maken

Ik ben een ambassadeur voor oordoppen, mijn leven is zoveel makkelijker sinds ik ze gebruik. Na een nacht met oordoppen voelden mijn oren wel uitgerekt en soms nog minstens een uur lang pijnlijk. Vorig jaar telde ik 120 euro neer voor op maat gemaakte oordoppen. Pin met je ogen dicht. Ik ben er nog steeds blij mee.

5. Koop kunstgebitreinigingstabletten

De oordoppen uit de tip hierboven zijn schoon te maken in een glas water met daarin een reinigingstablet voor kunstgebitten. Toen ik de tabletten toch in huis had, ontdekte ik dat ze ook ideaal zijn om je toilet of wasbak weer te laten glanzen als een kunstgebit.

6. Gebruik rubberen openmaakdoekjes

Het zal aan mij liggen, maar ik krijg lang niet alle (appelmoes)potten open. Sommige mensen beseffen dan dat ze misschien met krachtttaining moeten beginnen, anderen wijken uit naar hulpmiddelen voor bejaarden en mensen met reuma. Er bestaan rubberen doekjes waarmee je grip hebt op het deksel en potten makkelijker openmaakt.

7. Slik de pil eindeloos door

De aanhouder wint.

8. Smeer met spf

Ik ben een zonnebrandsnob. Ik ben al bang voor vette handen, laat staan voor een vet gezicht. Eucerin gel spf 50 is de eerste en enige gezichtszonnebrand die ik ken die doet wat hij belooft. Deze crème vind ik zelfs geschikt voor dagelijks gebruik en dat vind ik niet snel.

9. Koop AXA Liggi voor je fiets

Losse fietslampjes zijn gedoe. Als je ze aan je fiets laat zitten, ben je ze meteen weer kwijt. AXA Liggi kun je wel aan je fiets laten zitten. Zodra je de lampjes bevestigd hebt, kun je ze er niet meer afhalen. Te koop bij Albert Heijn.

10. Vul alvast zakjes met losse thee

Ik drink het liefst losse thee, maar negen van de tien keer ben ik te lui om een zakje te vullen. Op de website van 2WMN stuitte ik ooit op de handige tip om alvast wat zakjes te vullen. Ik heb een avond besteed aan theezakjes vullen met losse thee, alsof ik op een sociale werkplaats zat en ik teer er nog steeds op.

Heb jij nog handige tips om alles onder controle te houden?

Tell me. Samen kunnen we #successfuladulting bereiken.