Wat te doen in Leuven: de bibliotheektoren beklimmen

Leuven, als student kun je er de tijd van je leven hebben, maar ook voor vier werkende vrouwen is het een topstad. Zijn de bezienswaardigheden in Leuven die in de top 5 van TripAdvisor staan de moeite waard? Ik geef mijn mening.

Volgens TripAdvisor op 1. Stadhuis
Een kunstig bouwwerk en misschien zelfs het mooiste stadhuis dat ik ken. Het stadhuis van Leuven verdient de eerste plaats in de app TripAdvisor. Wat mij betreft terecht: het stadhuis staat op een prominente plek, waardoor het niet te missen is en het is het bekendste ‘plaatje’ van Leuven.
Grote Markt 9, Leuven

Volgens TripAdvisor op 2. Groot Begijnhof
De oude huizen, kleine straatjes, bruggetjes. In het Groot Begijnhof ga je terug in de tijd. Het Leuvense Begijnhof is één van de best bewaard gebleven begijnhoven van Vlaanderen. Het grappige is dat er tegenwoordig studenten wonen in de oude huizen, hoe leuk is dat? Terecht op 2? Ja, hier moet je gewandeld hebben tijdens je bezoek aan Leuven.
Groot Begijnhof, Leuven

Volgens TripAdvisor op 3. Bibliotheek en de toren
Uitzichtpunten krijgen altijd +1 van mij, ik ben er gek op. De bibliotheektoren scoort wat mij betreft nog een punt extra; onderweg naar boven is er op iedere verdieping een deel van de tentoonstelling over de geschiedenis te zien. In 1914 werd een groot deel van Leuven afgebrand, de bieb werd daarbij ook getroffen en in 1940 moest het gebouw het nogmaals ontgelden. Tijdens je klim naar boven word je iets bijgebracht over de stad en dan heb je het uitzicht vanaf de toren nog niet eens gezien. Ik ben niet helemaal tevreden met een derde plaats, maar de eerste en tweede plaats heb ik net weggegeven.

Volgens TripAdvisor op 4. Kruidtuin
Deze Kruidtuin was ooit de eerste van België. Ik wandelde er voor het eerst doorheen in februari en er stond weinig in bloei. Het lag op de route naar het Groot Begijnhof. Best leuk om de Kruidtuin mee te pakken, maar voor mij alleen een must-see wanneer er meer in bloei staat.
Kapucijnenvoer 30, Leuven

Bezienswaardigheden stedentrip Leuven top 5

Bezienswaardigheden stedentrip Leuven top 5

Volgens TripAdvisor op 5. Oude markt
Aan de Oude Markt vind je veel horeca- en uitgaansgelegenheden. Zelfs wanneer je denkt dat het ‘s nachts veel te koud is om op het terras te zitten, zit het terras vol. Het uitgaansleven in Leuven is leuk. Als Nederlandse student kun je hier een semester de tijd van je leven hebben, maar wij hebben ons er een weekend lang prima vermaakt als vier werkende vrouwen.
Oude Markt, Leuven

Ben ik het met TripAdvisor eens?
Als je het mij vraagt zijn dit inderdaad de bezienswaardigheden die je gezien moet hebben in Leuven. Over de volgorde valt te twisten. Op nummer 15 in het lijstje staat nogmaals de Bibliotheektoren, die zou voor mij hoger eindigen. Ik heb een zwak voor uitzichtpunten over de stad. Als je naar Leuven komt om te stappen, moet De Oude Markt zeker op 1 staan, maar sleep jezelf met je brakke kop ook naar de andere bezienswaardigheden van dit lijstje. De Kruidtuin mag je van mij eventueel overslaan.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail