Ik had verwacht dat ik na mijn verhuizing zeeën van tijd zou hebben om te bloggen. Dat valt tegen. De eerste weken was ik werkloos, maar de dagen vlogen voorbij. Daarna ging ik een week naar Berlijn, ik werkte voor mijn vorige werk en nu is het juli.

Het was een maand met ups and downs

Goed nieuws en minder goed nieuws wisselden elkaar af. Klein dieptepunt: mijn dossier bij vreemdelingenzaken is afgekeurd en ik moet extra bewijzen aanleveren om te voorkomen dat ik uiteindelijk een negatief verblijfsadvies krijg. Samen met wat andere dingen die ik nog steeds niet geregeld krijg, voelt het als een bureaucratische cirkel. Geen echt drama, want ik kan het vast allemaal regelen. Het vergt wel energie, dus toch even zwelgen in zelfmedelijden, donuts eten en weer door.

Ook stom: mijn vriend zat een paar weken thuis nadat hij een snijwond opliep. Hij moest geopereerd worden aan een zenuw. Een ongelukje met een langere nasleep dan verwacht. Ik werkte deze maand vanuit huis aan een opdracht, dus ik kon in ieder geval voor hem zorgen en mee naar de afspraken in het ziekenhuis.

Er waren ook leuke dingen

Naar ‘t Dak van PAKT

Ik bezocht ‘t Dak van PAKT. Op het dak van pakhuizen in het Groen Kwartier in Antwerpen is een complete stadstuin, inclusief bijen, kippen, vissen en de kruidentuin van sterrenrestaurant The Jane. PAKT is ook zonder rondleiding een toffe hotspot, met verschillende gezellige terrassen. Een aanrader als je in Antwerpen bent. De rondleiding moet je van tevoren reserveren.

Een weekend naar Belgisch Luxemburg en Luik

Ik ging een lang weekend weg naar Belgisch Luxemburg. Op de terugweg maakten we een spontane tussenstop in Luik. Luik staat vooral bekend als stad waar je langsrijdt om naar Frankrijk te gaan. Toch is de stad de moeite waard, zeker op zo’n zonnige dag. Montagne de Bueren is voor mij letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt. Het is de bekendste trap van Luik. Ik had hem al vaak op foto’s voorbij zien komen, maar ik had er nooit bij stilgestaan dat er mensen aan de trap wonen. Verder zijn er gezellige straatjes en een portie Luikse balletjes op het terras mag niet ontbreken.

Feestjes vieren

Juni was de maand van verschillende (verjaardag)feestjes. Onder andere het feestje van Marlous. Ze was niet alleen jarig, maar ook afgestudeerd en ze emigreert naar Antwerpen. Heel toevallig waren alle feestjes bij mensen met chille tuinen, dat kwam met het mooie weer goed van pas.

Aan het werk

De afgelopen weken deed ik mijn oude werk. Eerder dit jaar zegde ik mijn baan op, maar ik kon de afgelopen weken tijdelijk voor hen aan de slag. Ik werkte vanuit huis, maar besloot een dag naar de redactie te gaan om mijn oud-collega’s te zien. Leuk en vertrouwd, maar tegelijkertijd gek om een dag terug te zijn in ‘mijn oude leven’. De komende weken heeft een ander tijdschrift extra hulp nodig bij de webredactie. Je kunt vast raden wie die klus gaat doen.

Wat er veranderd is in Nederland?

De AH to Go op Amsterdam Amstel heeft het drankmenu op de muur staan en mijn favoriete cookie is duurder geworden. Verder ben ik zo goed ingeburgerd in België dat ik in Nederland bijna vroeg of ik ‘met de kaart kon betalen’. Geschrokken brak ik mijn zin af en droop ik met de Flixbus af naar Antwerpen ;-)

Dit deed ik in plaats van bloggen

  • Ik bereikte begin mei de ultieme staat van werkloosheid; ik downloadde een spelletje op mijn telefoon. Dat is niets voor mij. Niet veel later haakte ik weer af – in level 90 welteverstaan.
  • Op ontdekkingstocht in de supermarkt. Waarom is het in België net een beetje anders? Smint is Frisk, mijn favoriete wasmiddel staat niet in de supermarkt en een deel van de wasmiddelmerken zegt me niets. Voor een recept had ik een stukje scholfilet nodig, blijkt dat in de Belgische supermarkt pladijs te heten. Ik blijf leren.
  • Mijn schoenen zoeken, tevergeefs. Ze stonden in een straal van twee meter bij de prullenbak vandaan, waardoor mijn vriend dacht dat ze weggegooid moesten worden. Mannenlogica. Een goed excuus om nieuwe schoenen te kopen.

Deze artikelen verschenen deze maand

Ondertussen op Gids voor het Zuiden

Hoe was jouw maand?