Lyon voetgangersbrug

Geen paniek, mijn leven bestaat nog steeds vooral uit werken, eten en slapen, maar als titel van mijn maandoverzicht was ik er klaar mee. Deze maand deel ik tussen de regels door groot nieuws.

Meteen even over die spannende stap

Als je me kent of al een tijdje volgt, weet je misschien dat mijn vriend in België woont. De vraag ‘waar gaan we wonen?’ hebben we lang weten te negeren. Struisvogelpolitiek: als je iets niet bespreekt, is het er niet. Waarschijnlijk hadden sommige van onze vrienden al niet meer verwacht dat het ooit zo ver zou komen; na ruim vier jaar zijn we toch toe aan een volgende stap. Eind mei zegde mijn vriend zijn studio in Leuven op en gingen we samen op jacht naar een appartement in Antwerpen.

In eerste instantie gaat mijn vriend in Antwerpen wonen, maar het is de bedoeling dat ik er op niet al te lange termijn (whatever that may be, maar denk eerder aan maanden dan aan weken) bij kom wonen. De praktische uitwerking moet nog gemaakt worden. Ik vind het best spannend. Voor mijn vriend net zo goed, want hij gaat drie kwartier verderop wonen, in een stad waar hij niemand kent.

We hebben twaalf appartementen bezichtigd voor we hét appartement vonden. Er bleek veel interesse voor te zijn, maar wij bezichtigden het als eerst en kregen daarom de eerste keuze. In juli krijgen we (/krijgt hij?) de sleutel al. Ik wil over een paar maanden niet het gevoel hebben dat ik bij hem intrek, dus daarom vind ik dat ik vanaf dat moment een appartement in Utrecht heb en één in Antwerpen. Misschien kan mijn vriend vanaf dat moment aan mijn huis refereren als ‘mijn buitenverblijf in Utrecht’.

En verder…

  • Als je een weekendrelatie hebt, weet iedereen na een tijdje dat je niet beschikbaar bent in het weekend. Ik word nooit meer gevraagd om af te spreken in het weekend. Ben ik een keer wel beschikbaar in het weekend, moet ik dat luidkeels verkondigen. Doe ik dat niet, dan heb ik het weekend echt voor mezelf. Dat was het eerste weekend van juni het geval. Ik had tijd voor allerlei klusjes die al te lang op mijn to do-lijst stonden en heb zelfs de veters van mijn witte schoenen gewassen.
  • Ik ging deze maand naar de promotie/verdediging van een vriendin. Ze deed onderzoek naar de darmflora van premature baby’s. Ik had verwacht dat ik niets van haar verhaal zou snappen. Uiteindelijk kon ik het verhaal gewoon volgen, dat zegt vooral iets over haar presentatieskills. Heel bijzonder om bij zo’n middag en avond te zijn. Een tijdje geleden werd een promotie beschreven als ‘een bruiloft voor één persoon’ en nu snap ik waarom.
  • Vorige maand zorgde ik voor de planten van iemand die op vakantie was. Toen diegene weer thuis was, begon ik de planten te missen. Een dag later besloot ik zelf wat groen in huis te halen. Nu is het afwachten hoe lang ik mijn vier planten in leven weet te houden. Eén van de planten hoeft in de winter maar één keer per maand water, dat moet lukken. De plant hieronder moet je water geven als het bakje leeg is, lijkt me ook redelijk foolproof.

Meest gelikete Instagram-foto

De meest gelikete foto van de maand is deze straathoek in Lyon. Een lekkere cliché-foto, want dit hoekje stond zelfs op de foto in mijn reisgids.

Minst gelikete Instagram-foto

Minder populair op Instagram: de Ardennen, waar ik eind mei een weekend doorbracht.

Throwback naar vorig weekend. • #toeristineigenlanden #herbeumont

Een bericht gedeeld door Shirley.digital (@shirleydh) op

Deze artikelen schreef ik deze maand

29 dingen om te doen in Montreal
Mijn tips voor een stedentrip in Montreal. Inclusief wat tips voor dingen die ik zelf niet gedaan heb, zoals een bezoek brengen aan een seksbioscoop.

Sleur is underrated
Door dit artikel denken sommigen ongetwijfeld dat ik supersaai ben. Natuurlijk hou ik ervan als het leven leuk en spannend is, maar ik kan sleur soms best waarderen.

Naar de Toronto Islands (en hoe het zou zijn om er te wonen)
Als ik een bestemming bezoek, vraag ik me vaak af hoe het zou zijn om er te wonen. Op Toronto Islands liet ik mijn fantasie op de vrije loop. Er bleek zelfs een verhaal in te zitten, want ik ontdekte dat het niet makkelijk is om daar een huis te kopen.

De mislukte tussenstop: Gananoque en Thousand Islands
Ik ben een planner, ik boek al mijn accommodaties voor ik op vakantie ga. Maar tijdens mijn research ontdekken dat alles op een bestemming nog gesloten is? Dat zat er niet in.

Roadtrip route: 2 weken Oost-Canada
Ik ben bíjna klaar met schrijven over Canada.

Net terug uit Lyon

Afgelopen week bracht ik door in Lyon voor een taalcursus. Vlak voor vertrek kreeg ik bericht dat mijn rooster werd aangepast door de drukte. Dat betekende dat ik minder vrije tijd zou hebben. Nog dichter op het vertrek kreeg ik een nieuw adres doorgestuurd. Het appartement waar ik oorspronkelijk zou slapen, werd geteisterd door lekkage. Ik kreeg het gevoel dat ik niets onder controle had, een plan een klein beetje buiten mijn comfort zone dus.

Op het moment dat dit artikel online komt, ben ik net terug uit Lyon. Ondanks het aangepaste lesrooster heb ik genoeg van de stad gezien. Binnenkort zal ik mijn tips over Lyon delen. Om mijn Frans echt goed te verbeteren, was een week les te kort, maar dat maakte het niet minder leuk en leerzaam.

Next up

Het voelt een beetje gek om te zeggen, maar: in juli krijgen mijn vriend en ik de sleutel van ons appartement. Ongetwijfeld gaan we meubels kopen en hebben we onze eerste ruzie over het interieur. Verder heb ik een kaartje gekocht voor een sound bath (klankschaalmeditatie). Laatst maakte ik via mijn werk kennis met een sound bath van een half uur. Dat halve uur vond ik verrassend relaxed. Een hele sessie duurt normaal anderhalf uur en daar heb ik nu dus een kaartje voor gekocht. Ik ben heel benieuwd hoe ik zo’n lange sessie zal ervaren. Nooit gedacht dat ik zo zweverig zou worden, en dan heb ik ook nog eens vier planten gekocht. Ik herken mezelf niet meer.

Hoe was jouw maand?