Ik heb leuke zomermaanden, maar toch heb ik hier niet zoveel te vertellen. In juni konden mijn trouwe lezen alleen genieten van een uitgebreid verslag over mijn vakantie in Bilbao en San Sebastian. Deze maand ben ik terug met een random lijstje over juli.

Carrière als acteur dankzij Human Zoo

Tijdens de Zomer van Antwerpen zijn er allerlei optredens, voorstellingen en evenementen. Ik wachtte iets te lang met tickets kopen om alles te reserveren wat ik wilde. Ik scoorde nog wel een kaartje voor Human Zoo, een audiotour door het station van Antwerpen met de mysterieuze omschrijving: ‘Acteurs gaan op in de menigte en passanten worden acteurs. En ook jij speelt onbewust mee in het hoorspel. Balancerend tussen feit en fictie, kijk je met een nieuwe blik naar de alledaagse gebeurtenissen in dit station.’ Verrassend leuk en origineel, maar spoilers zouden het geheel toch een beetje verpesten. Je kan het zelfs als teamuitje doen, tip voor degenen die ooit de twijfelachtige eer hebben om zoiets te organiseren.

Solo-wandelingen zonder echt te verdwalen

Mijn vriend spreekt af en toe af om samen met iemand te hardlopen. Deze maand kwam ik op het idee om mee te gaan, om daar te wandelen. Zo kom ik nog eens ergens. Ik maakte een rondje in het Zoniënwoud en deed een stukje van de Damiaanwandeling in Tremelo. Het is niet mijn talent om de bordjes altijd op te merken. Zo leverde de wandeling in het Zoniënwoud me twee bonuskilometers op, omdat ik een kilometer voor het einde per ongeluk opnieuw aan de wandeling begon.

Dessert eten bij Het Gebaar

Het stond al heel lang op mijn bucketlist om een dessert bij Het Gebaar te eten. Het had niet zó lang op mijn bucketlist hoeven staan. Toen ik in oktober switchte naar een nieuwe baan, kreeg ik van mijn (oud-)collega’s een cadeaubon. Deze maand inde ik de cadeaubon eindelijk en het was zalig. Hieronder een onherkenbare versie van tiramisu en millefeuille. Misschien moet ik toch nog een keer terug voor de complete lunch met dessert. Of voor de crèpes.

En verder

  • Boekenclub goes international met een bezoekje aan Zeeland. Niemand van ons had het boek uitgelezen.
  • Ik zette de tv na lange tijd weer eens aan. Ik krik mijn West-Vlaams op met de serie Nonkels. Zo flauw, maar stiekem toch grappig. Verder ben ik begonnen aan Heartstopper, nadat ik die van verschillende kanten aangeraden kreeg.
  • Nationale feestdag vierde ik met gratis optredens op de Grote Markt van onder andere K3, Camille, Snelle en Metejoor.
  • Tijd om uit mijn schrijfcomfortzone te komen. Ik schreef me in een vlaag van verstandsverbijstering in voor een schrijfcursus van vijf lessen in het najaar.
  • Ik trakteerde mezelf op een fancy nieuw toetsenbord. Zal er binnenkort dan echt meer geschreven worden?
  • Ik ontdekte de haven van Antwerpen met een bezoek aan Portopolis. De volgende dag begonnen de Tall Ships Races, maar de eerste boten waren al te bewonderen. Schuilen voor drie druppels regen op de terugweg doe ik natuurlijk met een bord vol ijs.
  • Een vriendin en haar vriend bezochten Antwerpen, een goede reden om de toerist uit te hangen. Met mijn Museumpas bezocht ik The Antwerp Story in Het Steen. Alles is leuk in elkaar gezet, maar het is vooral promotie voor Antwerpen. Een weekendje in de stad? Bij The Antwerp Story kan je volop inspiratie opdoen voor welke museums je kan bezoeken, welke wijken je wil ontdekken en welke wandelingen je gaat maken.
  • Soms moet ik mezelf motiveren om naar buiten te gaan. Hoe kan dat beter dan met het vooruitzicht aan eten? Ik haalde een To Good To Go bij L’Ilot To Go en het was goed!

Hoe was jouw maand?