Wat betekent ik zie je graag?

Ik ben benieuwd hoe veel Nederlanders in onzekerheid hebben gezeten door deze Vlaamse zin.

Ik denk dat het de eerste Vlaamse liefdesverklaring was die ik kreeg, maar op dat moment had ik het nog niet echt door. Mijn hersenen draaiden ondertussen overuren, want wát betekent Ik zie je graag eigenlijk?

Mijn eerste analyse

– Ahw, dat klinkt lief.
– Maar ik weet niet wat het inhoudt.
– Ik word niet met u aangesproken, dus dat betekent waarschijnlijk dat we een bepaalde vorm van intimiteit hebben bereikt. Toch?
– Ik zie jou ook graag, maar ik zie mijn moeder ook graag. En mijn vriendinnen. Ik zie zelfs mijn collega’s best graag.

Ik weet niet wat het betekent

Eén van de eerste keren dat ik mijn ongenoegen uitsprak over de onduidelijkheid van Ik zie je graag, kreeg ik als antwoord iets in de trant van: ‘die andere drie woorden ga ik niet zeggen hoor.’ Kijk, dat is duidelijke taal, daar hou ik van. Nadat ik weet ik hoe veel potentiële romantische momenten heb verpest door in discussie te gaan over wat Ik zie je graag eigenlijk betekent, heb ik eindelijk een verlossend antwoord gekregen:

‘Ik zie je graag betekent eigenlijk hetzelfde als ik hou van je, maar het is laagdrempeliger om te zeggen.’ Yes, ik heb weer een Vlaams-Nederlands taalmysterie opgelost.

Ik zie mijn moeder nog steeds graag, net als iedereen die heeft doorgelezen tot de laatste zin. Bedankt allemaal, ik zie jullie graag.

Wist jij wat Ik zie je graag betekent?

Dit vind je misschien ook leuk

Bewaren

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail