Charmante châteaus, hotels en chalets in overvloed in de Champagnestreek. Tijdens het plannen van mijn roadtrip zag ik mezelf al prinsheerlijk vertoeven in één van deze accommodaties. Dromen kan altijd!

De Champagnestreek bleek ideaal als tussenstop tijdens mijn roadtrip in Frankrijk, zo hoefden we niet in één keer de hele route naar huis af te leggen. Minder ideaal aan een tussenstop in de Champagnestreek: champagne proeven zit er niet in als je daarna weer in de auto stopt, zo zat ik braaf aan een glaasje druivensap. Je plant er beter een lang weekend. Er zijn verschillende mooie steden in de streek, zoals Reims en Epernay. De wijngaarden nodigen ook uit voor een fietstocht. Dat maakt het champagne proeven iets makkelijker.

Le Château de Rilly

Château de Rilly is omringd door een grote tuin met daarbuiten wijngaarden. Doe mij maar een kamer met terras. Treinstation Rilly-la-Montagne ligt op minder dan een kilometer afstand. Handig als je champagne wil proeven in Reims of Epernay.

Hostellerie La Briqueterie

Het restaurant ziet er klassiek uit, wat me niet verbaast met de champagnevibes. Ik zou me er graag culinair in de watten laten leggen. Het binnenzwembad grenst aan de patio, zodat je bij mooi weer kan neerstrijken op een ligbedje buiten.

Le Domaine de Prin

Dit domein is helemaal in stijl aangekleed. In de bed & breakfast kun je prinsheerlijk overnachten. Voor de liefhebbers: Domaine le Prin ligt op zo’n vijftien minuten rijden van twee golfbanen

Cottages Antoinette

Op Instagram kan je niet om de cottages en tiny houses heen. Behalve dat Cottages Antoinette het goed zou doen op mijn Instagram-feed lijkt dit me een heerlijke plek. De jacuzzi met uitzicht over een wijngaard maakt het af. Een glas champagne erbij en niets meer aan doen.

Manoir Henri Giraud

Chiquer dan chique, en stiekem geniet ik alleen al van de foto’s van dure auto’s en mensen die poseren in bad. Daarvoor moet je zelf maar eens op Instagram kijken. Ik zou geen nee zeggen tegen mezelf een nachtje (of meer) onderdompelen in deze luxe.

Au Bouchon Champenois

Ik sluit af met de accommodatie waar ik verbleef als afsluiter van mijn roadtrip. Een fijne, betaalbare accommodatie met vriendelijke hosts. Als je wil kan je aanschuiven voor een diner. Toen ik er verbleef schoven de hosts zelf ook aan. Dat was voor mij een goede test om te ontdekken hoeveel ik nu echt heb opgestoken van een paar jaar Frans-cursus volgen.

Meer hotels in de champagnestreek

Niet gevonden wat je zoekt? Hieronder vind je meer accommodaties.

Booking.com