Dogma Utrecht

Deze week viel het me op dat sommige mensen op mijn website belanden nadat ze Dogma Utrecht Googlen. Het perfecte excuus om deze hotdogbar direct te testen.

Tot dit moment had ik niet meer te bieden dan een karig artikel waarin ik vertel dat Dogma binnenkort opent. Inmiddels is het een maand na de opening en is het rond lunchtijd gezellig druk in de hotdogbar. Terecht, want er zijn een aantal ingrediënten die Dogma het proberen waard maken: een tof interieur, aardige eigenaren in de keuken en achter de bestelbalie en – uiteindelijk het allerbelangrijkst- lekkere hotdogs.

Gruwelijk Gebed

Het zijn geen hotdogs zoals ik ze herinner uit Central Park in New York. De hotdog is echt een WORST. Het broodje wordt verder rijkelijk belegd met verschillende toppings. Ik zwichtte voor de ‘dog’ Gruwelijk Gebed, dankzij de truffelmayonaise.

Verrassende ingrediënten

Voor ik bestelde informeerde ik wantrouwend naar het ingrediënt sauerkraut. Dat is inderdaad zuurkool en ik ben blijkbaar niet de eerste die dat vraagt. Ik kan bevestigen: ik ben geen zuurkoolfan, maar de smaak past perfect bij de andere smaken van de hotdog. No worries, laat de perfecte hotdog samenstellen maar aan de mannen van Dogma over.

Dogma Utrecht: meer informatie

Op zoek naar Dogma? Dan moet je eigenlijk niet op mijn website zijn, maar op de website van Dogma, hun Facebookpagina, of het liefst gewoon bij Dogma, Voorstraat 19 in Utrecht.

Meer hotdogs? Würst in Leuven
Dogma is niet de eerste hotdogbar waar ik eet. Würst in Leuven verdiende ook al een plekje op mijn website. Belangrijkste verschil tussen Dogma en Würst? Würst heeft een toetje op het menu ;-)

Wat denk jij: wordt de hotdogbar de nieuwe burgerbar?

Niets missen? Je kunt me volgen op Facebook.