kosten Edinburgh

In 2017 hield ik voor het eerst mijn uitgaven bij tijdens al mijn vakanties. Ik heb alles bij elkaar opgeteld, zodat jullie het niet meer hoeven te doen.

Misschien kom ik geld-obsessed over door dit artikel. Wie weet ben ik dat in bepaalde zin ook wel een beetje: ik ga graag regelmatig op vakantie en om dat te laten slagen, in combinatie met mijn andere uitgaven, moet ik enigszins bewust met mijn geld omgaan.

Bewust met geld omgaan, betekent voor mij niet (alleen) geld besparen, maar vooral weten waaraan ik mijn geld uitgeef. Daardoor kan ik me bewust zijn van waar ik mijn geld wel/niet aan uit wil geven. Afgezien van mijn uitgaven bij de AH to Go, die doe ik meestal verre van bewust ’s ochtends vroeg in een vlaag van verstandsverbijstering, daar valt voor mij nog veel verbetering te behalen. Aan reizen geef ik wel bewust een vrij groot deel van mijn inkomen uit.

Ik ben dus zo’n nerd die af en toe alle uitgaven van de maand in een Excel-bestand zet, gesorteerd op categorie. Ik weet hoeveel geld ik uitgeef en waaraan. Dat mijn uitgavepatroon verre van perfect is, neem ik voor lief. Ik weet in ieder geval waar ik af en toe de mist in ga, dat is al iets.

Na afloop van een vakantie vind ik het dan ook leuk om te bekijken wat ik heb uitgegeven. Als ik met anderen reis, staat het meestal al in de app Tricount, die ik gebruik om de kosten tijdens de vakantie eerlijk te verdelen.

Dit gaf ik uit aan vakanties in 2017

Geen idee of iemand hier benieuwd naar is, ik was het in ieder geval wel.

Klik op de bedragen om te zien waar ik mijn geld precies aan uitgaf.

Totaal: €3.711,23

Moge het duidelijk zijn dat ik niet bepaald een budgetreiziger ben. Ik zwicht snel voor ietsje meer, zolang de prijs-kwaliteitverhouding goed is. Als ik dit bedrag zie, vind ik het een indrukwekkend hoog bedrag. Een kind kost gemiddeld €4.000 euro per jaar lees ik op verschillende websites. Financieel ben ik er klaar voor als ik al mijn vakanties opgeef. Zijn jullie trots op me?

Nee, geen plannen, gewoon slechte humor.

Lees ook: 2017 mijn reisjaar


Booking.com