Kerstmarkt bezoeken

Ik ben geen echte kerstmarktliefhebber. Alleen de warme chocomel met Bailey’s kon ik altijd al waarderen. De gezelligheid en kneuterigheid ben ik pas de laatste paar jaar meer gaan waarderen. Het kan mijn leeftijd zijn, maar ik heb het idee dat Leuven er stiekem een bijdrage aan heeft geleverd.

Sinds ik een paar jaar geleden Leuven regelmatig begon te bezoeken voor de liefde, ontdekte ik ook de jaarlijkse kerstmarkt. En Leuven maakt werk van haar evenementen. Er is in aanloop naar Kerst niet alleen een kerstmarkt, maar er worden verschillende evenementen georganiseerd. Het verlichte stadhuis, Groot Begijnhof bij Kaarslicht en het winterfoodfestival in Park de Bruul zijn dingen die het geheel een stuk aantrekkelijker maken. En twee jaar geleden stond ik opeens op de kerstmarkt in Tienen Jenevertjes te drinken. Misschien moet ik concluderen dat kerstmarkten zo erg niet zijn, het is wat je er zelf van maakt.

De leukste kerstmarkten in België

De kerstmarkt in Leuven is een aanrader wat mij betreft. Benieuwd naar andere kerstmarkten in België? Op Gids voor het Zuiden vind je een overzicht van de leukste kerstmarkten in België.

Thuis in de kerstsfeer raken? Check mijn lijstje met de leukste kerstfilms op Netflix.

Het Groot Begijnhof bij kaarslicht is typisch zoiets dat in het echt mooier is dan op mijn foto.

Naar welke kerstmarkt ga jij dit jaar?