gelukkig samenwonen

Of een verkapte review van mijn noise cancelling headphone.

Ik krijg regelmatig de vraag hoe het samenwonen bevalt. Alleen van mensen die me in het echt kennen, want voor de rest no one really cares. Het antwoord: goed. Ik had niet anders verwacht, maar eigenlijk gaat het zelfs beter dan verwacht. Ik hoef er niet aan te wennen dat mijn huis niet meer alleen van mij is. Zelfs niet nu we onverhoopt beiden meer thuis zijn dan gepland. Wie weet teer ik nog op het geluk van het prille samenwonen, een nieuwe stad, nieuwe avonturen.

Maar het kan ook dat ik per ongeluk één van de geheimen van gelukkig samenwonen heb ontdekt

Na me een avond te ergeren aan voetbalgeluiden, werd ik ongelukkig van het idee dat een voetbalseizoen een groot deel van het jaar in beslag neemt. Geen voetballiefhebber hier. Me in mijn eigen huis opsluiten in de slaapkamer? Weinig zin in, ik zit liever aan de eettafel, achter mijn laptop. Een beetje internetten, schrijven, bloggen. Ik denk aan de aflevering van Black Mirror waarin mensen elkaar kunnen blokkeren. Degene die je geblokkeerd hebt, verandert in een wazige vlek en je hoort niets meer van diegene.

Hoe chill als ik dat zou kunnen doen met mijn vriend zijn voetbalgeluiden? Of Game of Thrones. Voor de meeste problemen zijn er oplossingen. In een opwelling zoek ik naar noise cancelling headphones. Net op dat moment blijkt de Sony WH-1000XM3 zeventig euro goedkoper te zijn dan normaal. Nog steeds een flinke uitgave, vooral omdat ik eigenlijk nooit een koptelefoon gebruik. Maar wat is 270 euro als je daarmee je relatie kunt redden?

Nu zit ik wanneer ik wil in alle rust in de woonkamer te schrijven, bloggen of lezen terwijl mijn vriend met het volume op dertig tv kijkt. Het lijkt Black Mirror wel. Samen in de woonkamer zitten alsof je alleen woont. Echt supergezellig, samenwonen.

Verkapte review

Ik ben heel blij met mijn relatieredder Sony WH-1000XM3. Voorheen droeg ik nooit een koptelefoon, maar nu ik deze heb, weet ik zeker dat ik hem ga gebruiken als ik lang onderweg ben. Enige minpuntje: ik kan de koptelefoon niet dragen zonder muziek aan te zetten. Van alleen de optie noise cancelling word ik namelijk een beetje misselijk en licht in mijn hoofd. Dat schijnt vaker voor te komen. Mocht je een noise cancelling headphone willen kopen om hem ook of voornamelijk zonder muziek te gebruiken, test er eerst één uit, anders kan het een duur grapje worden.