Alweer op vakantie

Bovenstaande vraag wordt mij vaak gesteld. Het is allemaal een kwestie van perceptie, want ik vraag me vaker af of ik nou alweer thuis ben. Ik ken genoeg mensen die vaker op vakantie gaan dan ik, maar mocht je ondanks dat feit benieuwd zijn naar mijn geheimen, lees verder.

1. Werk

In mijn geval 36 uur. Fulltime genoeg om een normaal loon te verdienen en om de week een extra vrije dag om op te nemen. Er zijn manieren om je werk slimmer in te richten, leef je uit.

2. Heb geen kinderen

Een goede manier om geld te besparen en flexibel te blijven.

3. Spaar niet voor een bruiloft

Een bruiloft kost veel geld en dat staat gelijk aan heel veel tripjes. Benut bruiloften van anderen om daar reizen omheen te plannen.

4. Spend money (but do it wisely)

Ik geef aan bepaalde zaken minder geld uit dan gemiddeld, zodat ik meer geld overhoud om op vakantie te gaan. Hoewel, als ik naar mijn schoenencollectie kijk, is deze bewering niet per se waar. Ik ben gewoon getraind in geld uitgeven en toch sparen. Daarnaast krijgt Oost-Europa extra punten als vakantiebestemming, omdat het er goedkoop is. Dat geeft je de mogelijkheid om te reizen op een budget of te leven als een koning.

5. Maak meerdere korte reizen

Ik heb gewoon een X-aantal vakantiedagen. Door meerdere keren kort op vakantie te gaan, zoals ik dit jaar doe, lijkt het alsof ik vaak op vakantie ga. Hoezo vaak? Het zit allemaal in jullie hoofd.

6. Ga af en toe op reis voor je werk

Ik heb het geluk om af en toe naar het buitenland te kunnen voor mijn werk. Het klinkt misschien als vakantie en het voelt soms ook als vakantie. Maar het blijft werk. Werk, geen vakantie.

Dus: ja, ik ga alweer op vakantie.

Bewaren

Bewaren