Favoriete plekken in Utrecht

Tijd om mijn hometown te bespreken.

Utrecht is mijn hele leven mijn dichtstbijzijnde grote stad geweest. Uiteindelijk was het niets bijzonders dat mij naar de stad zelf bracht. Waarom moeilijk doen? Utrecht is een leuke stad en ligt centraal, dat is handig als je vrienden inmiddels verspreid over het land wonen. En eerlijk is eerlijk, na een korte afdwaling op Funda wist ik dat Amsterdam te hoog gegrepen was voor mijn budget in combinatie met mijn eisen. Ik zal niet beweren dat ik Utrecht als de beste ken, maar ik heb uiteraard wel plekken waar ik graag kom.

1. IJs eten bij Roberto Gelato

Wie mij kent, weet dat deze plek zonder twijfel op nummer één staat. Ik ben gek op ijs. Roberto Gelato is mijn favoriete ijssalon en ik ben niet de enige. De rij staat vaak tot buiten en de ijssalon heeft verschillende (Italiaanse) prijzen gewonnen. Op het Veeartsenijpad kun je chillen met je ijsje en de buurt is heerlijk om een rondje te wandelen.
Roberto Gelato – Poortstraat 93

2. Met mooi weer chillen bij SOIA (of in het Griftpark)

Ik kom zelden aan het Nederlandse strand, want ik ben te lui om met mooi weer die kant op te gaan. Of ik ben aan het werk. Bij Strand Oog In Al kun je ook prima chillen en er zijn regelmatig feestjes. Ik ben nog steeds niet bij Key West Beachhouse geweest trouwens. Wie weet kan dat SOIA overtreffen. Wat betreft de Utrechtse parken kies ik voor het Griftpark, misschien niet per se het leukst, maar wel het dichtst bij mijn huis. Valt het op dat ik lui ben?
SOIA, Kanaalweg 199

3. Mijn favoriete kledingwinkels in Utrecht

Eerlijk gezegd winkel ik het liefst online of in mijn vroegere hometown IJsselstein. Als je op zoek bent naar tips voor Utrecht wil je dat natuurlijk niet horen. Mijn favoriete winkelplek in Utrecht: de Zadelstraat. Je hebt er het perfecte toeristische uitzicht op de Dom en er zijn een aantal leuke winkels. Bij Freling & Freling en Number Nine verkopen ze precies de Scandinavische merken die ik leuk vind. Ga de hoek om naar de Lijnmarkt, daar vind je één van de vestigingen van Image. De andere vestiging van Image vind je aan het Oudkerkhof, ook een leuke buurt om rond te slenteren.

4. Goedkope sportkleding scoren bij de Nike Clearance Store

Boodschappen doen bij winkelcentrum Overvecht doe je niet voor je plezier. Niet boos worden, het zijn niet mijn woorden. Wat wel leuk is: ergens buiten op een hoek zit de Nike Clearance Store, een soort Nike outlet. Je moet het een beetje treffen met het assortiment. Eén keer trof ik alleen basketbalspullen aan en stonden er stapels met dezelfde lelijke schoenen. De keer erna scoorde ik sportleggings voor 20 euro en stonden de rekken vol met leuke sneakers.
Nike Utrecht, Seinedreef 2 (vraag me niet op welke hoek dit is, ik loop meestal per ongeluk eerst een rondje om het hele winkelcentrum heen voordat ik op de juiste hoek sta.)

5. Eten in Utrecht

Er zijn veel te veel nieuwe hotspots die ik nog niet geprobeerd heb. Tegenwoordig ga ik veel vaker in België uit eten dan in Utrecht. Kan ik hier nog wel uitspraken over doen? Altijd goed voor een snelle hap: Meneer Smakers, Dapp Frietwinkel en Broodje Ben. Sorry Mario. Voor pasta ga ik naar Spaghetteria. In 2015 vierde ik oudejaarsavond bij WT Urban Kitchen, aanrader. Sindsdien wil ik nog steeds een keer terug om te eten en het uitzicht bij daglicht te bewonderen. Ik drink geen koffie, maar mijn koffiedrinkende gezelschap neem ik graag mee naar Talud9 aan de Donkere Gaard. Hier serveren ze koffie & wijn, hoe leuk is die combi? Terwijl mijn gezelschap goede koffie drinkt (schijnt, ik kan het zelf niet beoordelen), eet ik een blondie.

6. Mijn favoriete plekken om te sporten in Utrecht

Ik blink niet uit in sport. Toen ik naar Utrecht verhuisde, was de keuze om te blijven dansen snel gemaakt. Ik ben een paar jaar lid geweest bij Touchée Dance Company. Daarna besloot ik dat het tijd was voor iets anders. Ik heb op dit moment een abonnement bij One Fit, zodat ik op verschillende plekken kan gaan sporten. De realiteit is dat ik eigenlijk helemaal geen zin heb om te gaan sporten ver te fietsen voor ik kan sporten, maar ik heb inmiddels wel wat leuke plaatsen ontdekt. Eén van mijn favorieten voor pilates is Studio Natuurlijk aan de Oudegracht.

7. Slenteren langs de grachten

Ik zou het bijna vergeten als inwoner van de stad, maar de grachten in Utrecht zijn eigenlijk heel uniek. Ik loop er het liefst op zondagochtend als de winkels nog dicht zijn en het er bijna leeg is. Heel anders dan wanneer de winkels open zijn. Loop door tot het einde van de Oude Gracht, door de Twijnstraat naar het Ledig Erf. Als je nog een stukje doorloopt komt je bij de Westerkade en Oosterkade. Onderweg vind je allerlei leuke adressen voor eten en shoppen.

8. Utrecht Centraal

De plek die ervoor zorgt dat al mijn andere favoriete plekken bereikbaar zijn.

Wat zijn jouw favoriete plekken waarvoor ik zou moeten afwijken van mijn gebaande paden in Utrecht?