persoonlijke blogs

De laatste tijd is het hier best stil. Om jullie van genoeg leesvoer te voorzien, deel ik een aantal blogs die ik graag lees.

Er is een overeenkomst, het zijn allemaal persoonlijke blogs over onderwerpen die de blogger in kwestie bezighoudt. Van persoonlijke verhalen tot lifestyle, boeken en levenslessen…

Ashley Lynn

Voor een persoonlijke blog met sfeervolle foto’s kun je bij Ashley Lynn terecht. Haar foto’s zijn niet voor niets zo tof, ze werkt ook als fotograaf. Vanaf dit studiejaar gaat ze studeren in Zweden. Ik kijk nu al uit naar haar verhalen en foto’s.

Be Ineffable

Sheila van Be Ineffable komt over als een wijs persoon vol levenslessen en daar pik ik graag wat van mee in haar blogs. Ze blogt onder andere over reizen, haar gezin en haar leven. Haar leven is heel anders dan mijn leven, juist dat maakt het zo inspirerend om mee te lezen.

Explorista

Er zijn tegenwoordig veel reisblogs, de meeste vind ik vrij inwisselbaar. Bij Milou van Explorista is dat níet het geval. Haar artikelen over reizen en bestemmingen zijn goed en uitgebreid. Daarnaast vind ik het leuk om haar persoonlijke artikelen over haar digital nomad-bestaan te volgen, of ze nu in Nederland zit of aan de andere kant van de wereld.

Freelennse

Lenneke zegde haar baan op om als zelfstandige te beginnen en verhuisde naar de andere kant van Nederland naar een huis met prachtig uitzicht. Haar artikelen zijn eerlijk, open en herkenbaar. Ze doorbreekt taboes, zoals met haar artikel over het contact verbreken met je ouders.

Gids voor het Zuiden

Misschien een beetje gek om mijn andere blog in dit lijstje te zetten, maar Marlous schrijft natuurlijk ook op GvhZ. We lezen elkaars artikelen niet van tevoren. Steeds een verrassing dus, als er een artikel van haar in mijn feed verschijnt. De artikelen van mezelf zijn natuurlijk ook fantastisch.

Last Days of Spring

Ik weet niet hoe lang ik Marlous al volg, maar ik kan me nog goed herinneren dat haar Belgische liefde subtiel in haar blogs verscheen. Dat was heel herkenbaar, aangezien mijn vriend ook een Belg is. Iedere week deelt ze haar leven in haar dagboekje. Daarnaast schrijft ze persoonlijke artikelen over wat haar bezighoudt en wat ik tof vind: kwaliteit gaat altijd boven kwantiteit.

Little bit of sunshine

Siroon woont momenteel voor haar werk in Australië. Het is tof om haar leven daar te volgen. Extra knap: terwijl ze aan de andere kant van de wereld woont, blogt ze af en toe over Utrecht. En ondanks dat zij duizenden kilometers verderop is gaan wonen, zijn de emigratieperikelen herkenbaar. Haar blog bevat een vleugje duurzaam en bewust leven, wat mij inspiratie geeft om mijn eigen leven te beteren.

Suushi

Ik kan me niet herinneren hoe ik op de blog van Suus terecht ben gekomen, maar ik ben blijven plakken. Sommige van haar artikelen gaan over kleine alledaagse observaties. Ze weet precies die momentjes eruit te pikken, waarvan ik denk ‘grappig. Ik wist niet dat anderen dat ook hadden.’

Talitha heeft een blog

En zoals ze zelf zegt: daar schrijft ze dingen. Dingen die ik graag lees, omdat ik haar hilarisch vind. Inmiddels weet ik dat ze dat in het echt ook waarmaakt. Ik zou zeggen: klik en oordeel zelf.

Tussen Mars en Jupiter

Op Tussen Mars en Jupiter neemt Irene je mee in haar dagelijks leven. Ze laat van alles zien, waaronder hele gewone dingen – dat bedoel ik positief. Net zoals mijn eigen leven uit gewone dingen bestaat. Dat maakt haar blog verfrissend en relatable.

Vaker Vrolijk

Met haar blog Vaker Vrolijk probeert Romy meer vrolijkheid de wereld in te brengen. En ik moet zeggen, daar slaagt ze zeker in met haar kleurrijke foto’s en positieve artikelen. Naast haar werk en freelanceklussen, weet ze iedere dag een artikel te publiceren op haar blog (knap!). Ze is daardoor een vaste waarde in ieder rondje blogs lezen – er is altijd nieuw leesvoer.

Vijf koffie graag

Lisa’s schrijfstijl is heerlijk droog. Laatst deelde ze op Instagram dat ze een boekcontract heeft getekend. Het boek staat nu al op mijn to read-lijst. Wie weet lukt het haar om tijdens het schrijven van haar boek tijd vrij te maken voor haar blog.

Welke persoonlijke blogs lees jij graag?

Je mag jezelf promoten, dat heb ik zelf ook gedaan in dit lijstje.