Shoreditch

Keer op keer maak ik dezelfde fout: ik kijk naar de kaart van Londen met de schaal van Amsterdam in mijn achterhoofd. Ik zou er niet meer naast kunnen zitten. Wat ik zie als een wandeling van tien minuten, is eerder dertig tot veertig minuten. Dat heeft er in ieder geval voor gezorgd dat ik excuses achter de hand heb om Londen nog een keer te bezoeken.

Tijdens mijn volgende bezoek wil ik de volgende dingen doen:

1. Een ritje in London Eye maken

We hebben lang getwijfeld, zullen we wel of niet boeken. De London Eye is vrij duur voor een reuzenradrit van een half uur. Door van tevoren online te reserveren voor een specifiek tijdvak kun je geld besparen. Ik ben er uiteindelijk niet in geweest. Misschien volgende keer.

2. Een musical bezoeken

Ik vind musicals best leuk en toch heb ik er geen bezocht in de Europese ‘musicalhoofdstad’.

3. Het uitzicht vanaf Primrose Hill bekijken

Toen ik ‘in de buurt’ van Primrose Hill was, vond ik het toch te ver omlopen. Primrose Hill mag daarom op mijn lijstje voor volgende keer.

4. Naar The Roof Gardens

Flamingo’s in een tuin op een dak. The Roof Gardens ziet er op foto’s zo schattig uit en het lag gewoon vlakbij ons hotel. Ik had het adres van The Roof Garden zelfs van tevoren opgeslagen, maar ik bedacht me pas toen ik alweer thuis was dat ik een aantal hotspots had opgeslagen. Lekker handig.

5. Naar Milk Train

Milk Train is een café waar je versierde ijsjes kunt bestellen met een suikerspin eromheen. Ik hou niet van suikerspin, maar het ziet er zo kitsch uit dat ik het alsnog wil hebben, al is het maar voor mijn niet-Instagramwaardige bestaan.

6. De kroonjuwelen in de Tower of London bekijken

De Tower of London is bijna de hoofdbezienswaardigheid van Londen te noemen. Iedereen is ervan onder de indruk en ik heb het overgeslagen. Shame on me.

Dichterbij de Tower of London dan dit ben ik niet geweest ;-)

Dichterbij de Tower of London dan dit ben ik niet geweest ;-)

7. Eten op de Borough Market

Het klinkt zo goed. Waarom ben ik er überhaupt nog niet geweest?

8. Langs de Thames wandelen

Ik heb genoeg gewandeld in Londen, maar eigenlijk heb ik niet langs de Thames gewandeld. Verder ziet Regent’s Canal er op foto’s superleuk uit, dat lijkt me een gezellig stuk om volgende keer langs het water te lopen.

9. Glijden van de ArcelorMittal Orbit

ArcelorMittal Orbit is een glijbaan en een uitzichtpunt in één. Kan het beter?

10. Jack the Ripper Museum

Een beetje gek misschien en ik weet niet of het leuk is, maar het Jack the Ripper Museum klinkt als een fascinerend museum.

11. Naar een speciale bioscoop

Naar een bioscoop op een dak bijvoorbeeld, maar de Hot Tub Cinema is ook goed.

12. Een fietstocht doen

Fietsen door Londen heb ik al van twee mensen als tip gekregen, dus het lijkt erop dat een fietstocht de moeite waard is.

13. Een hotel in Shoreditch boeken

Het London Visitors Hotel waar ik verbleef, was een prima bdugethotel. Toch zou ik volgende keer voor een hotel in een andere wijk gaan. Alleen al omdat het me leuk lijkt om de sfeer in een ander deel van Londen te proeven. Ik denk dat ik volgende keer zou kiezen voor een verblijf in Shoreditch. Volgens mij kun je er ‘s avonds gezellig eten en de bereikbaarheid ten opzichte van de rest van Londen is goed. Als ik mag kiezen? Doe maar vijf nachtjes in The Hoxton.

Lees ook mijn lijst met de 20 dingen die ik wel gedaan heb in Londen.

Bewaren