Het één na het andere lijstje met dingen om te doen vliegt me online om de oren. Blijkbaar ben ik niet de enige die zo’n lijstje maakt om een beetje houvast te vinden.

Mijn werk gaat voorlopig gewoon door, maar daarnaast zijn de dagen een brij van hetzelfde. Vandaag realiseerde me dat ik al drie dagen én nachten in dezelfde chilloutfit zat, mijn olifantenbroek uit Vietnam van de foto hierboven. Inmiddels maar weer eens gedoucht, misschien zou ik dat vaker op de to do-lijst moeten zetten. Om mezelf te laten zien dat ik soms wel iets uitspook, maakte ik dit lijstje met dingen die ik thuis doe en die jou misschien op ideeën brengen.

1. Volg de gratis cursus The Science of Well-Being

Ik zocht een alternatief voor continu nieuws en Twitter refreshen en stuitte op deze cursus van Yale om aan je geluk te werken. Goed voor wat positiviteit in mijn leven? En straks pronken met een gratis cursus van Yale op mijn cv. Tot nu toe hou ik het verrassend goed vol.

2. Doe thuis een les pilates

Mijn favoriete pilatesdocent uit Utrecht (Studio Natuurlijk) geeft haar lessen via een livestream. Zo kan ik zelfs vanuit Antwerpen weer eens een les van haar volgen. Het aanbod aan online sportlessen is eindeloos tegenwoordig. Veel sportscholen en personal trainers delen online work-outs, er zit vast iets voor je bij.

3. Lees boeken

Ik moet bekennen dat ik er de laatste tijd niet veel concentratie voor heb. Via mijn Kobo Plus-abonnement heb ik in ieder geval altijd genoeg boeken binnen handbereik, voor wanneer mijn hoofd er wel naar staat.

4. Hou een online vrijmibo

De ideale manier om je werkweek af te sluiten en bij te praten met vrienden en familie.

5. Film iedere dag een seconde

Ik ben inmiddels aan mijn tweede jaar van One Second a Day bezig. Wat je vastlegt hoeft niet altijd spannend te zijn. Juist deze bizarre periode is eigenlijk bijzonder om vast te leggen. Wie weet hangen mijn beelden over honderd jaar in een museum: Video documentation of Belgium during COVID-19.

6. Zorg voor je planten

Ik heb extra tijd voor mijn planten en ontdekte laatst de groene kneusjes van Plantje.nl. In deze box zitten plantjes die niet meer verkocht worden, ze zijn over en moeten anders misschien weg. Veel kwekers hebben bloemen en planten over. Ik kon het niet laten om een box te bestellen. Ik heb mijn plantjes nog niet ontvangen, maar aangezien het kneusjes zijn, verwacht ik dat ze extra liefde nodig hebben. Daar heb ik nu alle tijd voor. Ik ontdekte later dit vergelijkbare Belgische initiatief van PUPplants. Het is trouwens ook het ideale moment om planten te stekken en verpotten.

7. Probeer nieuwe dingen in de keuken

In mijn hoofd zijn koken en bakken twee ontspannende hobby’s. In realiteit sta ik opgefokt in een ontplofte keuken. Koken doe ik braaf, ik moet toch eten. Bakken doe ik gemiddeld twee keer per jaar en daar krijg ik altijd spijt van. Om weer wat nieuwe gerechten te ontdekken (en de supermarkt te ontwijken) heb ik HelloFresh weer geactiveerd. En ik heb een yoghurtcake naar met citroen en vanilleroom recept van Jeroen Meus gebakken.

8. Hou een dagboek bij

Ik heb mijn blog, maar schrijf daarnaast soms een dagboek op papier of in de app Day One. Toen ik laatst een update typte over mijn leven voelde het alsof ik fictie aan het schrijven was. Wat een surrealistische situatie. Schrijven helpt me om mijn hart te luchten en misschien is het in dit geval zelfs interessant om later terug te lezen.

9. Doe een online escaperoom

Ik heb er online al meerdere gespot. De videobelafspraak met vrienden om De verloren herinnering te spelen, staat in ieder geval vast. Laat weten of jij ontsnapt bent.

Hoe gaat het met jou? Heb jij een (denkbeeldige) to do-lijst of ben je daar helemaal niet mee bezig?