Utrecht Oude Gracht met Kerst

Hoe kan ik ooit overal eten, als er steeds zoveel nieuwe hotspots openen? Naar de openingen van de volgende drie restaurants in Utrecht kijk ik nu al uit.

Amerikana
Wanneer ik heimwee heb naar mijn roadtrip in Amerika kan ik binnenkort gewoon terecht in Utrecht. Half januari opent restaurant Amerikana de deuren. Je kunt er kleine gerechten bestellen die beschreven worden als ‘Nieuw Amerikaans’. Niet weer burgerbar of onbeperkt spareribs eten dus. Ik ben heel benieuwd wat er op de kaart zal staan. Als toetje graag fried Oreo’s ;-)

Beers & Barrels
Beers & Barrels aan de Oudegracht zit bijna altijd vol. Niet zo vreemd, voor een spot waar je je bier per kilo(!) afrekent. Op 1 maart 2016 opent Beers & Barrels een tweede vestiging op een mooie locatie; de Veilinghaven. Niet alleen een prachtige plek aan het water, maar ze plannen er ook een flinke verbouwing, waardoor de glazen bovenste verdieping een loopbrug krijgt.

Dogma
Maart is een goede maand voor Utrecht. Vanaf dat moment is de stad nóg een hotspot rijker. Dogma, waar ze van iets simpels iets speciaals maken, namelijk ambachtelijke hotdogs. Laat de hotdogs hier alsjeblieft net zo lekker zijn als bij Würst in Leuven. Hopelijk komt er ook een hotdog-toetje op de kaart. Edit: inmiddels heb ik gegeten bij Dogma.

Lees ook: Goedkope restaurants en cafés in Utrecht

De 3 hotspots uit mijn vorige artikel (SLA, Stach en Spaghetteria) hebben hun deuren inmiddels geopend.

Wat is jouw favoriete restaurant in Utrecht?

Niets missen? Volg mij op Facebook.