Niet alles is zo perfect als het op Instagram lijkt. In dit artikel deel ik de verhalen achter mijn meest gelikete foto’s.

Mijn Instagram was dit jaar een verkapt vakantiefotoboek. Kleurrijk, maar eentonig. Buiten mijn vakanties om maak ik te weinig spannende foto’s. Voor een kijkje in mijn dagelijks leven kun je wel in mijn Stories terecht. In mijn highlights vind je een aantal video’s waarin ik iedere dag een seconde film, daarin zie je bijvoorbeeld hoe ik iets in de prullenbak gooi, de was doe en naar mijn werk loop. Ik probeer online te laten zien hoe mijn leven echt is en niet alles mooier te maken, maar mijn insta-feed blijft op dat vlak achter. Ik denk dat ik dat op mijn blog wel compenseer. Of hebben jullie het gevoel dat mijn leven perfect is en ik altijd op vakantie ben?

Dit zijn ze dan, mijn best gelikete foto’s van dit jaar. Traditiegetrouw deel ik het overzicht te vroeg in december. De kans dat iets nu nog meer likes krijgt, is klein.

1. Mooie herfstkleuren in Amsterdam

In oktober nam mijn zusje me mee uit eten voor mijn verjaardag. Terwijl we naar het restaurant liepen, spotte ik mooie herfstkleuren op deze straathoek.

2. Iemand werd 18 of 81 in Lyon

Deze straat in Lyon vond ik er gezellig uitzien. Ik drukte een paar keer op de knop van mijn camera, want de perfecte foto heb ik niet altijd (nooit?) in één keer. Het gênante is dat het me eigenlijk pas op de foto opviel dat er iemand met twee grote ballonnen liep. Volgende keer misschien iets minder naar het scherm van mijn camera kijken en meer aandacht aan het uitzicht besteden.

3. Strike a pose

In maart mocht ik voor mijn werk twee dagen met Fitbit naar Spanje. Het programma bestond uit leuke en relaxte dingen en ik sliep in een fijn hotel aan het strand. Lucky me. Ik moet zeggen dat zo’n persreis uitzonderlijk is, meestal werk ik gewoon achter mijn bureau. Er waren verschillende bloggers mee met deze reis, daarom werd ik gevraagd om foto’s te maken van anderen. Ik maakte van de gelegenheid gebruik om zelf een shoot te houden. Het voelde ongemakkelijk, maar ik hield er een paar leuke foto’s van mezelf aan over.

4. Huskytocht in Canada

Tijdens mijn roadtrip in Canada was het behoorlijk winters, toch lag er maar nét genoeg sneeuw voor een huskytocht. Mijn vriend wilde supergraag zo’n tocht maken en ik liet met strikken. Ik ben een klein beetje bang voor honden, dus ik vond het stiekem best eng om tussen alle husky’s door te lopen. Achteraf vond ik het een toffe ervaring. Alle husky’s die voor onze slee liepen, heb ik na afloop zelfs een bescheiden aai gegeven.

5. Bekend plaatje in Lyon

Deze straathoek in Lyon stond in mijn reisgids. Ik verlaat een stad nooit zonder clichéfoto, toen ik op de hoek stuitte, moest ik de foto zelf ook maken.

6. Zomer in Leuven

We hadden een eindeloze zomer dit jaar. Hoewel de temperatuur in mijn kleine appartement uiteindelijk veel te hoog opliep en niet meer daalde (beste aankoop: een ventilator), heb ik ervan genoten. Dit vrolijke plaatje maakte ik in de Tiensestraat in Leuven.

7. Voetgangersbrug in Lyon

Mijn trip naar Lyon heeft me relatief gezien de meeste likes opgeleverd. Ik was die week alleen op (taal)vakantie en nam alle tijd om foto’s te maken. Lees al mijn tips voor een stedentrip naar Lyon.

8. Traboule in (alweer) Lyon

In Lyon zijn veel verborgen straatjes te vinden. De zogenaamde traboules zijn verstopt achter gesloten deuren, een soort speurtocht dus. Je kunt online adressen vinden of je kunt met een gids op stap. Als je de deur van een traboule opendoet, kun je hele straten en binnenpleintjes ontdekken met soms tientallen huizen. Niet alle traboules zien er overigens zo schattig uit als deze.

9. Huizenjacht in Antwerpen

In juni begon ik samen met mijn vriend aan een huizenjacht in Antwerpen. We kenden de stad niet goed en daarom hebben we veel gefietst om de wijken te leren kennen. Tussendoor moest er natuurlijk gegeten worden. Op de foto zie je de wentelteefjes van Mirlo’s (aanrader). Op Gids voor het Zuiden kun je meer lezen over Mirlo’s. Misschien weet je inmiddels dat ik geen uitmuntende fotograaf ben. Het kwam heel goed uit dat we op GvhZ de foto’s van Marlous konden gebruiken. Toevallig is zij ook bij Mirlo’s geweest, we hebben zelfs allebei hetzelfde besteld.

Wil je op de hoogte blijven van wat ik doe? Je kunt me volgen op Instagram. Voor nu: hele fijne feestdagen gewenst.

Wat deel jij het liefst op Instagram? Verval je ook snel in het delen van vakantiefoto’s, of heb je genoeg andere foto’s om te delen?