Zoals altijd bekijk ik mijn meest gelikete foto’s op Instagram te vroeg in december. Maar let’s face it, alsof ik nu nog een foto zou plaatsen die meer likes krijgt.

Mijn bio op Instagram bevat al een paar jaar de zin ‘Hoe meer foto’s ik op Instagram plaats des te saaier mijn leven IRL’. Dat is nog steeds waar. Die vakantiefoto’s plaats ik meestal als ik alweer thuis op de bank zit. Tijd om te kijken hoe spannend de verhalen achter mijn foto’s dit jaar echt zijn.

Meest gelikete Instagramfoto's 2020

1. Fondry des Chiens

In juni werden de maatregelen soepeler. Met een paar vrienden boekten we een huisje aan Lac de l’Eau d’Heure. Op één van de dagen bezochten we de kloof Fondry des Chiens. Op internet wordt de kloof wel eens Grand Canyon van België genoemd. Of het die bijnaam waard is, deelde ik op Gids voor het Zuiden. Eén ding is zeker, in coronatijd is dit het dichtst dat we bij de Grand Canyon kunnen komen. En dat weekend weg, hebben we in ieder geval in the pocket.

2. Zonsondergang aan de Schelde

Bijkletsen met een vriendin aan de Schelde, een ijscoman die langsrijdt, een prachtige zonsondergang. Gelukkig was één van ons zo scherp om op te merken dat er een stortbui aankomt. Ik was het niet. De avond eindigde schuilend in een café, waar we andere drankjes dronken dan we besteld hadden. Prima zomeravond.

3. Mijn verjaardag vieren bij Connecterra

Een groot verjaardagsfeest zat er dit jaar niet in. Wie hou ik voor de gek? Ik geef eigenlijk nooit een feest. In mijn verjaardagsweekend namen mijn moeder en zusje me mee naar De Kempen en dat was echt top. Op één van de dagen wandelden we bij Connecterra naar het bekende uitzichtpunt. Dat is een kiekje waard.

4. Van kneusje tot reusje

De vierde foto is een screenshot van een timelapse van mijn maranta die zijn bladeren omhoog doet als het donker wordt. Ik zou eigenlijk een nieuwe timelapse moeten maken, inmiddels heeft deze plant veel meer bladeren. Hij zat in mijn kneusjesbox, je weet wel die box die een hype was onder plantenliefhebbers aan het begin van de eerste lockdown. Inmiddels is hij uitgegroeid van kneusje tot reusje.

5. Pittoreske straatjes in Brugge

In de zomer toog ik met mijn vriend naar Brugge. Het hotel en de treinreis betaalde hij met zijn ecocheques, ideaal. Zo’n acht jaar geleden was ik met vriendinnen in Brugge. Ik herinner me dat het prachtig was, maar ook druk. Dit keer waren er geen toeristen uit andere landen. Vreselijk voor de ondernemers en hun medewerkers, maar als toerist is het heel bijzonder om een stad op die manier mee te maken.

6. Coronawandeling in Antwerpen

Het werd dit jaar een heus begrip: coronawandeling. Ik blijf met gemak dagen binnen en heb regelmatig kwaaltjes die hoogstwaarschijnlijk samenhangen met te veel zitten. Gelukkig wist ik mezelf af en toe naar buiten te slepen voor een stadswandeling. Ik heb de stad zeker beter leren kennen, op een andere manier dan verwacht.

7. Brugge vanaf het Belfort

Verlaat nooit een stad zonder een foto vanaf het meest cliché uitzichtpunt. Een foto vanaf het Belfort van Brugge? Check.

8. Groetjes uit de Hobokense Polder

Stadswandelingen zijn heerlijk, maar af en toe verlangde ik naar groen. Daarom ging ik naar de Hobokense Polder, een stukje groen vlakbij Antwerpen.

9. Met mijn moeder en zusje in Middelheim

Dit was de laatste keer dat mijn moeder en zusje langskwamen in Antwerpen. Het roze paviljoen in Middelheim moest benut worden voor een fotomomentje. Mijn outfits zijn dit jaar trouwens alles behalve Instagramwaardig. Ik ga tegenwoordig zonder gêne overal in mijn joggingbroek naartoe. Ook als ik andere mensen zie, zoals in mijn Frans-cursus. De ramen moeten open om het lokaal te ventileren, dan mag ik toch zeker een warme, comfortabele outfit aan?

Lees de vorige edities

Ik schrijf al voor de zesde keer zo’n artikel. Bekijk hier mijn foto’s van 2015, 2016, 2017, 2018 en 2019.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail