Hoe meer foto’s ik op Instagram plaats, des te saaier mijn leven IRL. Niet alles is zo perfect als het op de foto lijkt, daarom deel ik in dit artikel de verhalen achter mijn meest gelikete Instagramfoto’s van 2019.

Je kunt me hier volgen op Instagram.

1. Reichstag in Berlijn

De zonsondergang vanuit het Reichstag in Berlijn is een plaatje. Achter de schermen was ik me aan het opfokken om op het juiste moment op de juiste plek de beste foto te maken. Een geval van te veel Instagram, te weinig genieten van het echte leven.

2. Overdracht van mijn appartement in Bunschoten-Spakenburg

Als je bij deze foto in mijn feed naar rechts swipet, zie je een foto van mij lachend (als een boer met kiespijn) op een bankje in de haven van Bunschoten-Spakenburg. De koper van mijn appartement had een notaris uitgekozen voor de overdracht, uitgerekend in dit oer-Hollandse dorp. Een waardig afscheid van mijn appartement en Nederland. Ja, ik heb gehuild. Ik had echt wel zin om te gaan samenwonen, maar ik ben geen held in afscheid nemen.

3. Bloesem in Utrecht

Toen ik mijn baan opzegde, had ik nog veel vakantiedagen. Ik nam drie maanden lang elke vrijdag vrij, nam een maand vakantie en kreeg daarna nog een week uitbetaald. Vraag me niet hoe ik dat voor elkaar kreeg, maar handig was het zeker. Zo had ik nog wat langer inkomen nadat ik mijn baan had opgezegd. Wat dat met bloesem in de Utrechtse wijk Tuindorp-Oost te maken heeft? Ik had een maand vrij in Nederland en genoot extra van mijn buurt.

4. Instahotspot Geierlay

De Geierlay-hangbrug is een typische Instagram-hotspot. Toch vond ik de plek de moeite waard. Je kunt in de buurt wandelen en de brug is een leuke ervaring. Ik kwam er terecht doordat ik in een lang weekend zin had in wat quality time met mijn vriend. Ik zocht naar goedkope hotel op rij-afstand en kwam terecht in een self-service hotel in Pillig. In Pillig zelf is niets te beleven, maar in de omgeving is meer dan genoeg te doen.

5. Oldtimer in Utrecht

Ik hing blijkbaar veel rond in de buurt van oldtimers in Utrecht.

6. Sommige stappen zijn moeilijker om te zetten dan andere

Deze foto maakte ik in Wadi Rum tijdens mijn vakantie in Jordanië. Eén van mijn mooiste roadtrips ooit. Inmiddels alweer bijna drie jaar geleden, in maart 2017. Ik plaatste deze foto op Instagram om te delen dat ik de knoop had doorgehakt: ik zou naar België verhuizen. Dat was best een moeilijke stap om te zetten, figuurlijk. In het woestijnzand waren de stappen letterlijk zwaar, een mooi symbool bij dit nieuws.

7. Lampions en hangplanten in Hoi An

Eén van de foto’s gemaakt in Vietnam heeft het tot mijn top negen geschopt. Ik ben niet verbaasd dat dat de foto van Hoi An is. Door de lampions en kleuren is het er best Instagram-waardig.

8. Fiets in Berlijn

Toen ik net was verhuisd, ging ik met mijn vriend op stedentrip naar Berlijn. Na Berlijn gingen we voor het eerst samen naar huis na een vakantie, mijlpaal. Ik was er zo aan gewend om na een vakantie alleen naar mijn eigen huis te gaan, dat het best een vreemde gewaarwording was.

9. Ik in Luik

Na een lang weekend weg met het voetbalteam van mijn vriend maakten we samen een tussenstop in Luik, om het lange weekend compleet te maken. Meestal maak ik foto’s waar ik van de achterkant op sta, maar dit keer waagde ik er eens een pose aan.

Lees ook de vorige edities