2015's best nine

Opeens was daar #2015bestnine, een tag om je meest gelikete (ook wel: meest gelikte?) Instagramfoto’s te laten zien. Mijn populairste foto’s laten niet bepaald mijn gemiddelde dag zien, maar leuk zijn ze wel. In dit artikel deel ik de verhalen achter de foto’s.

Foto 1: Shenandoah National Park
Ik ben een onhandige kluns, die regelmatig struikelt of een misstap maakt. Misschien dat het zweet me daarom uitbreekt als ik op een rots sta waar je in principe gewoon vanaf kunt vallen. Maar het levert wel een leuk plaatje op, alles voor de foto.

Foto 2: Reisroute Amerika
Toen ik de trouwdatum hoorde van mijn vriendin die in Amerika woont, had ik natuurlijk allang alle bezienswaardigheden in de buurt van de bruiloft opgezocht. Toen ik de geselecteerde locaties op een kaart zette, bleek er een heel mooi rondje uit te komen. Dat vond niet alleen ik leuk, jullie blijkbaar ook.

Foto 3: Brooklyn Bridge
Summer in the City. Met een gezellige drukte op de Brooklyn Bridge, behalve voor de fietsers want die konden er niet meer langs. Om me niet al te toeristisch te gedragen, klikte ik al wandelend random rond met mijn camera. Deze foto werd toevallig best wel recht, en cool.

Foto 4: Fried Oreo’s eten
Eigenlijk is dit geen foto, maar een still uit een video waarin je me ook een donut van Dough ziet eten, een cupcake van Sprinkles, salted caramel-ijs van Eataly, een Philly Cheesesteak en Fried Oreo’s. Dat laatste stond al heel lang op mijn food bucketlist. In Atlantic City kon ik ze eindelijk bestellen aan de boardwalk. Ik durfde mijn fried Oreo’s alleen afgeschermd in een hoekje op te eten, nadat een meeuw een paar minuten eerder een hap uit mijn hotdog had genomen.

Foto 5: Riga
Dit parkje is fotogenieker dan ik, waarna iemand dacht dat ik er foto’s ging nemen voor mijn bruiloft. Had gekund, maar nee. Gewoon een leuk parkje in Riga.

Foto 6: Verboden terrein in de Dominicaanse Republiek
De L’Occitane Spa heeft heerlijke hottubs en jaccuzzi’s. Wat ik er niet direct bij vertelde op Instagram is dat ik er niet ben in geweest, maar alleen de foto ervan maakt me al blij.

Foto 7: Dominicaanse Republiek
Op dit bed heb ik voor de verandering wel echt gelegen, dat maakt me ook blij. Normaal ben ik goed in lelijke foto’s maken, maar dat bleek in het resort waar ik verbleef echt onmogelijk te zijn.

Foto 8: Cliché in Riga
Dit idee heb ik zo hard gestolen van Instagram. Er zijn hele profielen gewijd aan foto’s van weerspiegelingen in water. Boeiend, stiekem ben ik best trots op deze superartistieke foto van een weerspiegeling van een kerk en een verkeersbord in een regenplas.

Foto 9: De stoep voor mijn flat
Wat was de herfst mooi dit jaar, of heb ik er andere jaren gewoon niet op gelet?

Op 2015bestnine.com kun je je populairste Instagramfoto’s opvragen. Onder welke naam kan ik jou volgen op Instagram. Je vindt mij @shirleydh.