Het artikel over Metz heb ik nooit geschreven

Soms zit ik in de trein of lig ik in bed en krijg ik opeens een ogenschijnlijk briljant idee; voor een artikelonderwerp, een titel of een hilarische zin. Ik sla ze vaak op als concept, maar een deel van mijn ideeën komt nooit verder dan dat.

Ik heb een paar artikelen die ik nooit heb geschreven in een lijstje verzameld, zodat ik toch nog iets zinnigs over de onderwerpen kan zeggen. Het idee is geïnspireerd op dit artikel van Tea was here.

Mijn zomerbucketlist

Ik ben een werkende vrouw. Het grootste voordeel aan de zomer vind ik dat het lekker rustig is in de trein. Zit iemand op een bucketlist te wachten van iemand voor wie dat het hoogtepunt van de zomer is? Daarnaast doe ik niet niet aan bucketlists, niet zo vreemd dat dit artikel er nooit gekomen is.

Een koude dag in Metz

In december ging ik naar Luxemburg. Ik had gehoopt een dag in de natuur te gaan wandelen (in december, right). Toen er veel sneeuw voorspeld werd, weken we uit naar Frankrijk. In de stad Metz viel inderdaad minder sneeuw, maar het was wel verdomd koud. Te koud om mijn camera tevoorschijn te halen, te koud om op de kaart te kijken waar ik nou eigenlijk geweest was. De foto bovenaan dit artikel van Le Temple Neuf in Metz is één van de weinige foto’s die ik gemaakt heb, met bevroren vingers. Het artikel over Metz heb ik nooit geschreven.

Makkelijke planten (maar dan echt)

Ik heb (of had) niets met levende dingen in huis. Nadat ik tijdens een vakantie voor iemand zijn plantjes zorgde, begon ik ze te missen toen hij terug was. Zo besloot ik op een zondag mijn eigen planten te kopen. Dat is een paar maanden geleden en inmiddels ben ik van vier planten naar een hele plantenfamilie gegaan. Toch ligt mijn ambitie niet bij bloggen over planten. Mocht je benieuwd zijn welke planten geschikt zijn voor mensen zonder groene vingers:

  • Zamioculas raven is wat mij betreft een aanrader. De plant heeft in de winter slechts één keer per maand water nodig en de volgroeide bladeren worden zwart, mijn lievelingskleur.
  • Via Marktplaats kocht ik een stekje van een pannenkoekenplant. Het stekje heeft al minstens tien nieuwe stekjes gegeven.
  • Ceropegia Woodii, ook wel Chinees Lantaarnplantje, is een hangplantje dat de eigenschappen van een vetplant heeft. Het betekent dat hij niet veel water nodig heeft. Desondanks ging mijn plant ging bijna dood, maar nadat ik hem dichterbij een raam zette, is hij helemaal opgeleefd.
  • Mijn plant op een lavasteen is honderd procent foolproof. Gewoon water geven zodra het bakje met water leeg is.

Laten we wel wezen: ik heb deze planten pas een paar maanden. Mocht je zeker willen weten dat dit makkelijke planten zijn, vraag het me over een jaar nog een keer.


How I rate the burgers I ate

Lang, heel lang geleden was ik van plan een artikel te schrijven over burgers. Hierbij alsnog de samenvatting van de beste burgers die ik gegeten heb: bij Pin Up in Dudelange (Luxemburg) at ik een van de beste burgers die ik me herinner. Bij Il Cardinale in Mechelen at ik ook een goede burger, die wonderbaarlijk genoeg niet uit elkaar viel. In Utrecht blijft Meneer Smakers favoriet. Shake Shack in New York mag je alleen al voor de ervaring niet overslaan.

Dingen om te doen in Toronto

Over alle steden die ik in Canada bezocht, schreef ik een artikel. De teksten vliegen meestal uit mijn vingers, het artikel over Toronto staat daarentegen al een paar maanden in mijn concepten. Ik heb niet het gevoel dat ik Toronto binnen een paar dagen genoeg doorgrond heb om echt waardevolle tips te delen. Het enige waar je tot nu toe over kunt lezen, is mijn bezoek aan de CN Tower

Netflix-tips

Zoals je misschien weet, sta ik niet bepaald bekend om mijn uitmuntende smaak. Hou je net als ik van een beetje maffe series, dan kun je mijn lijstje met 8 beetje rare, maar vermakelijke, series op Netflix checken, maar serieuze, goede tips? Daar brand ik mijn vingers voorlopig niet aan.

Dit zoeken jullie (blijkbaar)

Via Google Search Console kun je zien waar mensen via Google naar zoeken voordat ze op je website terecht komen. De lijst is soms hilarisch, maar het maakt jullie waarschijnlijk geen reet uit dat mensen mijn blog vinden als ze zoeken naar ‘ik zie je graag’ of ‘wat is Philadelphia?’ In het geval van mijn artikel is het een stad, maar het kan net zo goed roomkaas zijn. Je kunt mijn blog ook vinden als je zoekt naar ‘marginaal België’. Ik hoop dat ik de verwachtingen waar kan maken.

Welk artikel heb jij nooit geschreven?

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail