Canada ticket prijs

Sommige bestemmingen staan al heel lang op mijn bucketlist voor ik eindelijk de reis boek. Toronto niet.

Ik spam mijn vriend wekelijks met ticketaanbiedingen. Hij gaat er zelden tot nooit op in. Dat is misschien maar goed ook want ik heb geen eindeloos budget en ook geen eindeloos aantal vakantiedagen. Ik verdenk hem ervan dat hij mínstens de helft van de links die ik hem stuur niet opent. Hij weet dat ik stiekem veel plezier beleef aan het uitstippelen van reizen die ik voorlopig niet ga maken.

Laatst gebeurde er iets opmerkelijks, mijn vriend stemde in met een aanbieding die ik doorstuurde. En zo boekten we op een zondag in augustus een ticket naar Toronto. Een plaats waar ik niet allang naartoe wil en ook niet al jaren over droom. De reden dat hij toestemde, is na de clickbait-titel (suggestie van collega Melissa, dankje) van dit bericht waarschijnlijk wel duidelijk. Door een fout in het systeem van de airline was het ticket belachelijk goedkoop. Zo’n kans kan zelfs hij niet laten schieten.

Hoe boek je goedkope vliegtickets?

Het ticket dat ik geboekt heb, is normaal gesproken niet zo goedkoop. Er was sprake van een error fare, aka fout in het systeem. Meer weten? Dat ik dit goedkope ticket heb gescoord, is een kwestie van veel websites met aanbiedingen volgen en een beetje geluk hebben. Vaak zijn dit soort errors snel opgelost. Daarnaast moet je flexibel zijn, want het aanpassen van de datum zorgt er vaak voor dat de prijs een stuk hoger wordt. Voorbeelden van websites die deals verzamelen zijn onder andere WeFlyCheap, Fly4Free en DutchFlyGuys.

Ik kijk iedere dag naar vliegtickets en aanbiedingen die ik nooit zal boeken. Mijn tijd omgerekend naar geld heb ik dus indirect het volle pond betaald voor dit ticket. Maar de daadwerkelijke rekening is iets minder dan 135 euro voor een rechtstreekse vlucht naar Toronto. Daarmee is dit relatief gezien misschien wel de beste deal die ik ooit heb geboekt.

Tips voor Toronto gezocht

We vertrekken pas over een paar maanden, maar voorpret kan mij nooit lang genoeg duren. Inmiddels heb ik de eerste dingen over Toronto opgezocht, de reisgids is binnen en de bestemming lijkt me steeds toffer. Ik zou het graag combineren met de Niagara Falls, maar alles staat nog open.

Heb jij tips voor Toronto en omgeving (straal van een paar uur afstand)? Let me know.