Boekentips 2018

Na mijn vorige boekenupdate ben ik mijn zin om te lezen kwijtgeraakt. Ik heb sindsdien zes boeken uitgelezen.

De man die zijn schaduw zocht – David Lagercrantz

Als je de eerste vier boeken uit de serie Millennium gelezen hebt, is dit boek een aanrader. In dit deel zit Lisbeth Salander in de gevangenis, ze raakt daar verwikkeld in een conflict. Daarnaast leidt een zoektocht naar meer informatie over het verleden van Lisbeth. Een slechte samenvatting, maar de verhaallijn is goed. Ondanks de goede verhaallijn duurde het lang voordat ik echt in het boek zat. Ik denk dat dat aan mij lag, maar daardoor toch maar drie sterren.

Ik ben Eleanor Oliphant – Gail Honeyman

Eleanor Oliphant heeft haar leven vrij goed onder controle. Ze draagt elke dag dezelfde kleren, eet elke dag dezelfde maaltijd, en koopt elk weekend twee flessen wodka. Op een dag helpt ze samen met een collega een oudere man die gevallen is en die gebeurtenis verandert haar leven. Eleanor Oliphant weet hoe ze moet functioneren, maar ze heeft eigenlijk geen idee hoe ze moet leven. Ik had veel over dit boek gehoord en daardoor was ik er benieuwd naar geworden. Het is een aandoenlijk verhaal en het boek heeft mijn verwachtingen waargemaakt.

Breng me terug – B.A. Paris

In Breng me terug stapt Finn uit de auto om te tanken en te betalen, maar wanneer hij terugkomt bij de auto is Layla spoorloos verdwenen. Ze wordt nooit teruggevonden. Twaalf jaar later is Finn verloofd en gelukkig. Tot hij op een middag thuiskomt van zijn werk en zijn verloofde op de bank ziet zitten. Ze houdt iets in haar handen, een object zonder enige waarde, behalve voor Finn en Layla. Vroeger kreeg ik voor de vakantie altijd een boek. Een traditie die ik tegenwoordig niet altijd meer naleef, maar toen ik zag dat het nieuwe boek van B.A. Paris net voor mijn vakantie al als e-book beschikbaar was, besloot ik mezelf toch op een boek te trakteren. De vorige boeken van B.A Paris waren namelijk allemaal erg goed. Misschien kwam het door mijn hoge verwachtingen, maar Breng me terug vond ik net wat minder.

Verdwenen zusjes – Sarah Lippman

Dertig jaar geleden verdwenen de zusjes Bethany in een druk winkelcentrum. Hun lichamen zijn nooit gevonden. Na een ongeluk beweert een slachtoffer dat zij Heather Bethany is, het jongste zusje. Er is geen bewijs en haar aanwijzingen leveren niets op. Eén ding is zeker, deze vrouw weet meer van de noodlottige dag, ze noemt één detail dat niemand anders kan weten. Het boek begon goed, toch geef ik het uiteindelijk maar drie sterren. Misschien komt dat ook doordat het einde vergelijkbaar is met een van de andere boeken die ik laatst las. Ik zal geen spoilers geven, maar erg origineel is het niet als je toevallig twee boeken leest met eenzelfde soort afloop.

Vaak ben ik gelukkig – Jens Christian Grøndahl

In dit boek schrijft de 70-jarige Ellinor een brief aan haar dode vriendin Anna. Een roman over liefde, vriendschap en geheimen. Ellinor en haar man Henning zijn goed bevriend met Anna en Georg. Maar alles verandert wanneer de twee stellen op skivakantie gaan en Anna en Henning omkomen in een lawine. In hun verdriet trekken Ellinor en Georg steeds meer naar elkaar toe, maar kunnen twee mensen zomaar opnieuw beginnen? In het begin van dit dunne boek had ik geen idee wat ik eigenlijk aan het lezen was, maar langzaam ontvouwde het verhaal zich en bleek het een mooi te zijn.

Aan alle jongens van wie ik hield – Jenny Han

Elke keer dat Lara Jean verliefd is en het draait weer op niks uit, schrijft ze een brief aan de desbetreffende jongen om de periode af te sluiten. Ze stort haar hart uit, adresseert de envelop, doet hem dicht… en stopt de brief in een doos die ze bewaart onder haar bed. Op een dag blijken de brieven bij de post gedaan, inclusief de brief die gericht was aan Josh, het vriendje van haar oudere zus. Ik ben niet helemaal de doelgroep voor dit boek, maar omdat ik zin had in een laagdrempelig boek kwam ik bij dit boek uit. De verhaallijn is op zich wel grappig, maar de schrijfstijl sprak me niet heel erg aan. De personages maakten te weinig ontwikkeling door naar mijn zin, zelfs als je kijkt naar de doelgroep van het boek.

Al mijn boekentips die ik ooit gedeeld heb, kun je hier terugvinden.

Ik heb de laatste tijd weer meer zin om te lezen in de trein. Daarom ben ik benieuwd: welk boek heb jij als laatst gelezen en is het een aanrader?

In dit artikel gebruik ik affiliatelinks. Als je iets koopt via één van deze links dan steun je mijn website. Je betaalt er zelf niets extra’s voor.