Witte Huis bezoeken

Ik hoor bij de lucky few doodgewone burgers die een deel van het Witte Huis van binnen heeft mogen bekijken. In juli 2015 werd ik ingepland voor een White House Tour. Heel toevallig was dat ook de maand waarin foto’s maken voor het eerst in veertig jaar weer werd toegestaan.

Omdat je geen tas mee naar binnen mag nemen, had ik de slechtste kleine camera ooit mee. De foto’s die ik gemaakt heb, zijn verre van goed gelukt – pixelachtig, te donker en schots en scheef – maar ik laat jullie toch meekijken voordat Donald Trump aan zijn herdecoratie begint. Ik heb de foto’s niet bewerkt #hetlevenzoalshetis (en gewoon een beetje lui).

Afgezien van de kwaliteit van mijn foto’s heb ik de bijzondere ervaring mooi in the pocket. Op dit moment schijnt het onmogelijk te zijn om als Nederlander een White House Tour aan te vragen. In de artikel beschrijf ik hoe ik het heb aangepakt, maar dat is dus niet meer van toepassing. Misschien dat Trump een gastvrijer beleid gaat hanteren.

Bij het White House Visitors Center kun je virtueel rondlopen door het Witte Huis. Superleuk, want daar zie je ook ruimtes waar je met de tour niet mag komen.

Kijk mee naar mijn White House Tour

Na een driedubbele controle, niet zo gek, komen we in een lichte gang, waar allemaal lijsten met persoonlijke foto’s aan de muur hangen.

Voor veel kamers staan bordjes met beschrijvingen van de kamer. Hieronder zie je de bibliotheek waar 2.700 boeken over Amerika staan. De kamer wordt onder andere gebruikt voor interviews met de pers. Mocht je ooit een interview weten te strikken…

The Red Room wordt door de first ladies gebruikt om gasten te ontvangen. De schouw die je ziet, staat al sinds 1814 in het Witte Huis.

The Blue Room (origineel die kleuren-namen) is één van de drie ovale kamers in het gebouw. The Oval Office blijft verboden terrein tijdens de tour.

Blijkbaar was ik erg geïntrigeerd door de lampen, want daarvan heb ik er een aantal op de foto gezet.

Hieronder zie je de State Dining Room. Er is plaats voor maximaal 140 gasten.De plek voor een speech. bij veel toespraken is dit de plek waar de president staat.

Wat een uitzicht vanuit de achtertuin. Kijk The Washington Monument!

Meer lezen

Had jij al wel eens beelden van de binnenkant van het Witte Huis bekeken?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren