Kalmthoutse heide paarse heide

Niets roept zomer zoals zweten in een bloedhete trein, lange dagen, ijsjes, drankjes. Het voelt als een eindeloze zomer. Mocht er tussendoor iets niet-zomers zijn geweest (of werkte de airco in de trein toch een keer), ben ik dat allang vergeten. Augustus gaat de boeken in als ultieme zomermaand.

Een weekend in de Vulkaaneifel

Het hoogtepunt was een lang weekend weg in Schalkenmehren in de Vulkaaneifel. De trip was bij voorbaat geslaagd omdat het er tijdens de hittegolf zeker drie graden koeler was dan in Antwerpen. En ja, best leuk zo’n eindeloze zomer, maar eigenlijk ben ik helemaal geen fan van hitte. Een aangename verrassing dus dat mijn Hotel Café del Maar een stuk beter op temperatuur was dan mijn appartement vijfhoog (onder het dak) in de stad.

Het was een weekend quality time: we maakten er een paar mooie wandelingen, gingen uit eten, sloegen voordelig verzorgingsproducten in. Idyllisch allemaal, zoals je op de twee foto’s hierboven ziet. Benieuwd? Lees alles over mijn weekend in de Vulkaaneifel. Ik greep ook de kans om mijn eerste Reel ooit te knutselen.

Fastfood met een extraatje

Op de terugweg maakten we een verplichte tussenstop bij McDonald’s. Dat hoort als je onderweg naar huis bent. Nadat ik een burger had verorberd in de stabiele kwaliteit die je in een McDonald’s verwacht, zag ik een man in een rood t-shirt met een zelfverzekerde tred de keuken in lopen. Is de bedrijfskleding van McDonald’s ooit rood geweest? Ik heb geen idee. Dit was in ieder geval een medewerker van Rentokil (ongediertebestrijding) die de weg naar de keuken maar al te goed leek te kennen. Eet smakelijk!

Manieren waarop ik probeerde af te koelen

 • Ondanks de warme dagen koelde het ‘s avonds toch vaak af. In huis was het daardoor gelukkig niet zo bloedheet als twee jaar geleden. Dat ik dat nog steeds niet vergeten ben, zegt genoeg.
 • Ik deed yoga in de Sint-Jacobskerk. Dat is zo mooi als het klinkt, maar lang niet zo koel als ik had verwacht. Door mee te doen draag ik bij aan de restauratie van de Rubenskapel. Mooi meegenomen.
 • Hebben jullie die Teenage dirtbag-trend op TikTok en Instagram gezien? Millennials laten op het nummer Teenage Dirtdag hun ergste tienersfoto’s zien. Ik kan je aanraden om op zoek te gaan naar foto’s. Deed ik zelf ook, al deelde ik het eindresultaat niet online.
 • Ik ging met de Waterbus naar Lillo. Leuk om een keer te doen, maar Lillo is wel erg klein. De paar terrasjes die het oude polderdorp rijk is, zaten uiteraard vol met andere dagjesmensen. Het was daardoor een kort maar krachtig bezoek. Ik heb mijn moeder en zusje een keer iets anders laten zien dan Antwerpen. En er was airco in de waterbus.
 • Ik reisde met een koele trein. In mijn dromen. De kans op airco in de trein ligt in Nederland een stuk hoger voor mijn gevoel. Of ben ik Nederland aan het verheerlijken nu ik al dik drie jaar het land uit ben? Ik heb in België in ieder geval verdacht weinig treinen met airco getroffen. Ik probeerde steeds meer in te zetten op de lijnen waarvan ik weet dat er vaak ‘nieuwe’ treinen op rijden, maar zelf daar had ik weinig geluk mee. Dan zijn er nog de ramen die open kunnen in de trein… Er zwierven laatst geluidsdempende party-oordoppen in mijn tas, die heb ik er mooi in laten zitten. Sindsdien zit ik tenminste in stilte in een te hete trein.
 • Ik deed een escape room bij De Gouden Kooi in Mechelen. Aanrader! Zal er niet te veel over zeggen, want #spoilers. Niet per se om af te koelen, al stond er wel een ventilator in de kamer.
 • Ik ging met een paar collega’s naar Maanrock, het gratis stadsfestival in Mechelen. Ik burgerde verder in bij een optreden van Clement Peerens. Vooral het nummer Waar is mijn boormachien vond ik erg catchy.
 • Heet of niet, mijn eetlust blijft. Ik belandde twee keer bij de Vleeshalle in Mechelen, at bij Pici in Antwerpen en op het HAP foodfestival.
 • Oh, ik at ook nog een keer bij Balls & Glory. In de trein gereserveerd via Social Deal, zodat ik niet hoefde te koken in de hitte.
 • Mijn moeder en ik keken op exact hetzelfde moment naar het nieuwe theater- en musicalprogramma. Mijn culturele opvoeding is geslaagd.
 • Ik ving de eerste goede glimp van mijn nieuwe huis op. Zin in! Aangezien ik nu nog geen tuin heb, profiteerde ik van een boek in de hangmat van een bar. Dat doe ik eigenlijk nooit, maar had ik vaker moeten doen.
 • Het einde van de vakantie hangt echt in de lucht voor mijn gevoel, ondanks dat ik daar zelf niks mee te maken heb. De maand eindigde met een klein rondje op de paarse heide. Goed voor een vakantiegevoel na een werkdag. Hopelijk kan ik het gevoel van die eindeloze zomer toch nog even vasthouden.

Hoe was jouw maand?