Crazy Ex Girlfriend

‘Die film/serie waar jij het laatst over had, was écht slecht’, is een uitspraak die regelmatig tegen mij gedaan wordt. Ik kijk naar series waarbij de hoofdrolspeler zingend in een pretzel hangt. Ik waarschuw er niet voor niets voor, ik heb soms best een slechte smaak en ik schaam me daar niet voor. Ik heb er mijn expertise van gemaakt.

Voor sommige mensen zullen de onderstaande series regelrechte afraders zijn, maar ben je volwassen en kijk je net als ik graag naar High School Musical en Glee? Dan kun je je verstand op 0 zetten met één van deze series.

Drop Dead Diva

IMDB-score: 7,4
Rotten Tomatoes-score: 64%

Zes seizoenen over Jane en haar beschermengel. De verhaallijn over haar advocatenpraktijken was ik eerder zat, maar ik moest gewoon weten hoe ‘de rest’ af zou lopen. Detail: af en toe beginnen ze middenin een aflevering te zingen, maar niet in een pretzel.

Crazy Ex-girlfriend

IMDB-score: 7,6
Rotten Tomatoes-score: 98% (uit ongeveer 2 beoordelingen :’))

Dit is de serie van de pretzel. Stiekem vind ik het verhaal best herkenbaar. Ben ik zelf een crazy ex-girlfriend? In ieder geval begin ik niet zomaar te zingen op straat, want dat kan ik niet.

Don’t Trust The B—- of apt. 23

IMDB-score: 7,2
Rotten Tomatoes-score: 83%

Terwijl ik deze serie aan het verslinden was (loved it), ontdekte ik dat mijn zusje ook keek. Dat maakt deze serie iets normaler, want afgezien van New Girl zou ze NIETS van dit lijstje kijken.

New Girl

IMDB-score: 7,8
Rotten Tomatoes-score: 93%

De normaalste en bekendste serie uit dit rijtje, maar wel een leuke. Kort samengevat gaat New Girl over Jess die na haar break-up bij drie mannen in huis gaat wonen.

Love

IMDB-score: 7,8
Rotten Tomatoes-score: 87%

Best raar, maar wederom afgekeken.

Masters of None

IMDB-score: 8,2
Rotten Tomatoes-score: 100%

Het leven van dertigers. Ik ben zelf geen dertiger, maar wel al ruim zes jaar afgestudeerd. Als ik de middelbare school minder snel had afgerond en daarna een verkeerde studie had gekozen, was ik wel minstens dertig voor ik de levensfase had bereikt waar ik nu in zit.

Unbreakable Kimmy Schmidt

IMDB-score: 7,9
Rotten Tomatoes-score: 97%

Na afloop van Unbreakable Kimmy Schmidt vroeg ik me af waar ik eigenlijk naar gekeken had en waarom. Toen had ik het al gezien. Seizoen 2 heb ik later ook gekeken. Zo erg zal het dus niet geweest zijn.

Jane the Virgin

IMDB-score: 7,8
Rotten Tomatoes-score: 89%

Aan deze serie begon ik op tv. Daarna keek ik verder op Netflix België (een voor- of nadeel van liefde over de grens). Toen Jane the Virgin eindelijk op Netflix Nederland kwam, kon ik mijn geluk natuurlijk niet op. Ik wacht met smart op een volgend seizoen.

Haters Back Off

IMDB-score: 6,5
Rotten Tomatoes-score: 44%

Ik eindig met het dieptepunt van dit lijstje. Dit is met stip de raarste serie, al is de verhaallijn goed: Miranda plaatst een video op YouTube, omdat ze beroemd wil worden. De uitwerking van de verhaallijn is… bijzonder. De personages zijn… bijzonder. En irritant. Toch heb ik alle afleveringen binnen korte periode gekeken. Ik weet niet of jij dat ook moet doen.

Welke series kijk jij nu? Als je nog tips hebt, let me know.

Bewaren

Bewaren