How to be Parisian

Met mijn Nederlandse lompheid kan ik best wat leren van Parisiennes. Misschien is dat waarom dit boek mijn aandacht trok.

Op sommige vlakken slaag ik: mijn signature parfum heb ik al gevonden. Ruim voor mijn dertigste, zoals How to be Parisian Wherever You Are me aanraadt. Hieronder 5 andere wijze lessen uit het boek, waarmee je misschien verder komt in het het leven:

‘No one should ever see your gums when you laugh or talk.’
Gefaald, als ik lach met mijn mond dicht heb ik een zielig pruilmondje. Altijd met tanden dus.

‘Always be fuckable: when standing in line at the bakery on a sunday morning, buying champgne in the middle of the night…’
De bekendste quote uit het boek en ook hier scoor ik minpunten. Als ik een bingokaart zou hebben voor wie van mijn mede-flatbewoners me in badjas heeft gezien, dan zou ik de kaart inmiddels bijna vol hebben. Verder bezoek ik regelmatig de Albert Heijn in mijn joggingbroek, heel af en toe draag ik er Uggs onder.

‘What you won’t find in her closet:
Ugg boots
Sweat pants. No man should ever see you in those.’
Zie het bovenstaande punt. Ik hoef mijn boodschappen alleen nog te vervangen voor zes halve literblikken bier en het plaatje is compleet.

‘Sleep with damp hair.’
Slapen met vochtig haar zou zorgen voor een perfecte nonchalante twist voor je kapsel. Doe ik vaak. Vooral als ik laat op de avond gesport heb. Het zorgt inderdaad voor… plukjes haar die een andere kant op staan.

‘As your face gets messier with age, your hair can get neater, for balance.’
Goed om te onthouden. Dat meen ik serieus.

How to be Parisian Wherever You Are, €17,99 via Bol.com.