2019 bracht me minder reizen dan sommige voorgaande jaren. Erg? Helemaal niet. 2019 was eigenlijk een reis op zichzelf. Een reis van Utrecht naar Antwerpen. Een redelijk permanente reis, maar ik heb deze zomer wel als halve toerist van mijn nieuwe stad kunnen genieten.

De ‘echte’ reizen die ik maakte, bezorgden me zoals gewoonlijk de nodige voor- en napret. Ik blik terug op mijn reisjaar 2019.

Berlijn

In mei ging ik naar Berlijn, een stad die ik al zo lang wilde bezoeken. Ben je er nooit geweest? Ik kan alleen maar aanraden om te gaan. Berlijn is prachtig, met brede straten en superveel terrassen. En dan heb ik het niet eens over de historische waarde van de stad. Niet iedereen zal het interessant vinden, maar ik vind Berlijn en de geschiedenis heel interessant.

Pillig

In een lang weekend had ik zin in quality time met mijn vriend. Waar? Dat maakte me niet uit. De hotelprijzen waren gestegen door het verlengde weekend en zo kwam ik uit in een self service hotel in een gehucht vlakbij de Moezel. Niets te beleven in Pillig zelf, maar in de omgeving des te meer. De instahotspot Geierlay bleek zelfs de moeite waard.

Geierlay hangbrug

Tavigny

Ieder jaar gaat het voetbalteam van mijn vriend een weekend weg. Geen wild weekend, maar een weekend met aanhang en kinderen. Dit jaar gingen we naar Tavigny, een dorp bij Houffalize in de buurt. Het weekend heeft een vast verloop: een paar uitjes, spelletjes, een barbecue… Op de terugweg maakte ik samen met mijn vriend een tussenstop in Luik om het gevoel van een lang weekend weg compleet te maken.

Vietnam

Er werd toch een grote reis gepland dit jaar: drie weken Vietnam. Een paar jaar geleden was mijn moeder in Vietnam. Haar foto’s en video’s overtuigden me ervan dat ik deze bestemming ook wilde bezoeken. Vietnam biedt een ideale combinatie tussen natuur en cultuur. Chaotische steden, rijstvelden, rotsen en springrolls. Nog geen 48 uur nadat ik terugkwam, zat ik op kantoor voor mijn eerste werkdag bij mijn nieuwe baan. Ik heb al een paar artikelen geschreven, maar de meeste laten op zich wachten.

Mijn reisplannen voor volgend jaar

Er is al één vakantie die vaststaat: in 2020 neemt mijn moeder ons mee naar IJsland. Het belooft een bijzondere reis te worden. Verder heb ik nog geen idee. Als je in België begint met werken, heb je niet meteen vakantiedagen. Er bestaat wel Europees vakantierecht en ik bouw overuren op die ik kan opnemen, dus er zullen sowieso meer vakantieplannen gemaakt worden.

Lees ook: 2017: mijn reisjaar & 2018: mijn reisjaar