2018: mijn reisjaar

Ik weet niet wat het langst duurt: mijn vakanties of de voor- en napret. Een terugblik op het (bijna) afgelopen jaar kan daarom niet ontbreken. Dit zijn de bestemmingen die ik in 2018 bezocht.

1. Een roadtrip door Oost-Canada

Terwijl in Nederland eind maart de eerste lentedagen aanbreken, verleng ik mijn winter in Canada. Het ticket had ik maanden eerder goedkoop gescoord. Ik wist niet dat het in april nog volop winter kan zijn in Canada. Tijdens mijn roadtrip van Toronto naar Quebec heb ik inderdaad veel sneeuw gezien. Ik vond het gaver dan ik van tevoren had durven hopen. Ik ben in Nederland helemaal niet zo’n fan van kou. In Algonquin National Park viel er een vers pak sneeuw, wat onze wandelingen door de natuur extra speciaal maakte. Dat de zon vaak scheen, maakte de Canadese kou een stuk draaglijker. De hoofdstad Ottawa verbaasde me, omdat het er op sommige plekken meer op een dorp lijkt. De Niagara Falls waren deels bevroren en in Quebec lag er meters sneeuw aan de kant van de weg. Kortom, een bijzondere winterse reis.

Lees meer

Kosten roadtrip route Oost-Canada

2. Chillen in Herbeumont

Ieder jaar gaan we met het voetbalteam van mijn vriend (plus aanhang en kinderen) een weekend weg. Dit jaar gingen we naar Herbeumont in Belgisch Luxemburg. Een mooie groene plek aan het water en het start- en eindpunt voor meerdere wandelingen. Wij hielden het bij een korte wandeling, want er waren kleine kinderen mee. We bezochten het kasteel van Herbeumont, een abdij en natuurlijk werd er veel gechilld rondom het vakantiehuis.

Lees meer over Herbeumont in mijn artikel over Nederland en België.

Herbeumont

3. Leren en spijbelen in Lyon

Ik ging in mijn eentje een week naar Lyon. Niet alleen voor een stedentrip, ook voor een cursus Frans. Een week was voor de curus eigenlijk veel te kort, dat had ik van tevoren kunnen weten. Desondanks was het een leuke ervaring. Mijn voorliefde voor spijbelen was helemaal terug, dus ik had genoeg tijd om Lyon te ontdekken, op zoek te gaan naar verborgen traboules en van de Franse keuken te genieten.

Lees meer

Stedentrip Lyon

Iemand wordt binnenkort 18, of 81.

4. Nazomeren op Tenerife

Na mijn extra lange winter (in Canada) maakte ik de nazomer ook iets langer, dat deed ik op Tenerife. Samen met mijn vriend en de gehuurde Fiat 500 verkende ik het eiland. We verbleven in de hoofdstad Santa Cruz de Tenerife een prima uitvalsbasis en die Spaanse ontbijtjes vervelen me nooit. Op Tenerife is genoeg te doen om een week te vullen, maar mede door het soms slechte weer hadden we daarnaast ook genoeg tijd om uit te slapen en serie te kijken op de hotelkamer.

Lees meer

El Teide Tenerife

Wat te doen op Tenerife

5. Een kleine bonus: naar Spanje

In maart ging ik voor mijn werk naar Spanje voor een evenement van Fitbit. Het was kort, maar heerlijk. Op het programma stond wellness, sporten en eten, en ik verbleef in een prachtig hotel aan het strand. Zo’n reisje is uitzonderlijk, meestal werk ik gewoon achter mijn bureau.

Spanje

Wat zijn mijn plannen voor 2019?

Ik heb nog geen vakantieplannen voor 2019 gemaakt. Het is afwachten hoe het loopt met mijn verhuizing naar Antwerpen, mijn huis en werk. Mijn vakantieplannen zullen daar qua tijd en geld een beetje afhankelijk van zijn. Dat ik uiteindelijk iets ga plannen, staat vast.

Benieuwd naar de bestemmingen die ik vorig jaar bezocht? Lees ook 2017: mijn reisjaar

Wat is jouw mooiste vakantieherinnering van dit jaar?