Fried oreo's eten

Dit artikel is speciaal voor degenen die de behoefte hebben om meer over mij te weten te komen.

Rebecca Suzanna nomineerde mij voor een Liebster Award, oftewel een tag om bloggers beter te leren kennen. Ze stelde me 11 vragen. Here we go:

1. Wat vind je het leukste aan bloggen?

Ik vind schrijven leuk, in welke vorm dan ook. Vroeger schreef ik dagboeken vol en er liggen nog een aantal ongepubliceerde bestsellers, geschreven toen ik 8 was, te wachten op een uitgever. Schrijven is mijn hobby, een uitlaatklep en sinds een aantal jaar ook mijn werk. Ik schrijf op mijn werk een groot gedeelte van de dag en op deze blog vind je artikelen van wanneer ik tijd over heb.

2. Omschrijf jezelf in vijf woorden.

Attent, meisje met een gebruiksaanwijzing.

3. Een cruise op de Rijn, all inclusive met links een Brit en rechts een Rus, naar Salou, cultuur snuiven in het Louvre. Kortom, hoe ziet jouw ideale vakantie eruit?

Ik houd van stedentrips; door de stad slenteren en fantaseren over hoe het zou zijn om er te wonen. Ondertussen kijk ik de hele dag stiekem uit naar de volgende maaltijd. De hele dag aan het strand liggen of stappen tot het licht wordt, hoeft van mij niet (meer), maar het is geen geheim dat mijn stapvakantie in Hongarije één van mijn beste vakanties ooit was.

4. Waar geniet jij het meest van als je op vakantie bent?

Een andere omgeving, nieuwe indrukken, inspiratie en niet te vergeten het eten. Wat opvallend is: als ik op vakantie ben, lijkt alles op zijn pootjes terecht te komen. Zo heb ik tijdens mijn banenjacht een paar jaar geleden meerdere uitnodigingen voor sollicitatiegesprekken ontvangen terwijl ik op vakantie was.

5. Wat staat er bovenaan je bucketlist?

Deze drie dingen hebben al een tijdje een vaste plek op mijn bucketlist die met de dag verandert:

  • Roadtrippen en het Noorderlicht spotten in IJsland.
  • Cuba, voordat het steeds meer verandert onder de invloed van Amerika.
  • De Westkust van Amerika, de Oostkust laat me verlangen naar meer van Amerika.

6. In welk land, welke stad of op welke plek zou iedereen volgens jou geweest moeten zijn?

Ik vond Auschwitz heel indrukwekkend. Het is een grijs stuk in onze geschiedenis dat we niet mogen vergeten. Het bezoek heeft me naar de keel gegrepen en het is een alles behalve vrolijke vakantiedag. Maar toch: als je er ooit in de buurt bent, zou je een bezoek aan concentratiekamp Auschwitz niet over mogen slaan.

7. Wat mag er echt niet ontbreken in jouw koffer?

Eigenlijk in mijn handbagage: paspoort, pinpas, reispapieren, telefoon en oplader.

8. Wat is jouw favoriete (reis)foto?

Lastige vraag, ik ben helemaal geen fotografietalent. Ik heb genoeg foto’s waar leuke herinneringen bij horen, maar die houd ik nog even voor mezelf. De eerste foto die in me opkomt is de foto van de Gouden Hoorn in Istanbul. De foto laat precies zien waarom de Gouden Hoorn de Gouden Hoorn wordt genoemd. #nofilter

9. Stel je hebt de mogelijkheid om een huis te kopen in het buitenland, omdat je een geldboompje in je achtertuin hebt, waar zou je dit huis dan kopen?

Ik ben bang dat als ik een huis in het buitenland heb, ik daar naartoe zou gaan ten koste van andere bestemmingen. Hoewel, als ik een geldboompje heb, zijn het geld en het gebrek aan vakantiedagen vast geen punt. In dat geval zou ik kiezen voor een zonnige bestemming, niet te duur en makkelijk te bereiken. Spanje of Italië misschien?

10. Naar welke muziek luister je als je je even af wilt sluiten van alle drukte om je heen?

Mensen verklaren me vaak voor gek wanneer ze dit horen, maar ik luister eigenlijk nauwelijks uit mezelf naar muziek.

11. Wat is jouw favoriete quote?

Als iedereen aan zichzelf denkt, wordt er aan iedereen gedacht.

Degene die daar zin in heeft, mag deze tag overnemen. Vragen stellen aan mij mag natuurlijk altijd in een reactie of via Facebook, Twitter of Instagram.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail