Philadelphia

Wat je altijd al wilde weten over mij.

Rowan van Sillysis.nl nomineerde me voor een Liebster Award. Het is een tag met vragen om bloggers beter te leren kennen. Ze stelde me 11 vragen en wie ben ik om die vragen te negeren? Here we go:

1. Beschrijf jezelf in 5 woorden.

Attent, eerlijk, een beetje raar.

2. Wat maakt jou ultiem gelukkig?

Over het algemeen ben ik gelukkig (#lovemylife), maar op reis ben ik extra gelukkig. Na een paar dagen ben ik vaak bijna vergeten hoe mijn huis eruitziet en wat voor werk ik in het dagelijks leven doe. Ik vraag me af of dat het ultieme vakantiegevoel is, of een voorteken van Alzheimer.

Cyprus, 2012.

3. Wat staat er op je bucketlist?

  • Roadtrippen en het Noorderlicht spotten in IJsland.
  • Cuba, voordat het steeds meer verandert onder de invloed van Amerika.
  • De Westkust van Amerika.

4. Wat is je favoriete (reis)quote?

Ik ben niet van de quotes. Roep me alsjeblieft een halt toe als ik ooit sentimentele quotes begin te delen via social media. Maar toen ik deze quote hoorde, vond ik hem toch wel mooi:

How lucky am I to have something that makes saying goodbye so hard?

5. Wat is je favoriete gerecht?

Als ik deze vraag krijg, doe ik alsof ik diep na moet denken, maar stiekem is het antwoord heel makkelijk: saté.

6. Wat is het mooiste dat je ooit hebt gezien?

De woestijn in Tunesië. Het landschap is zo wisselend: van uitgestrekte zandvlaktes tot groene oases en een zoutwoestijn met een roze gloed.

Deze foto is niet het mooiste dat je ooit hebt gezien. En die handen, tja… het was 2009.

7. Zon of sneeuw?

Zon.

8. Wat is je favoriete reisfoto?

Op dit moment de foto hieronder denk ik. Vanwege het goede gezelschap natuurlijk. De foto is gemaakt in Shenandoah National Park.

9. Wat is je meest bijzondere reiservaring?

Afhankelijk van wanneer je me deze vraag stelt, zal het antwoord variëren. Allemaal bijzonder op een andere manier: mijn roadtrip langs de noordoostkust van Amerika (inclusief de bruiloft van een vriendin), mijn bezoek aan Auschwitz en zelfs mijn stapvakantie in Hongarije was bijzonder. Als ik een romanticus was, zou ik waarschijnlijk mijn weekendje Leuven noemen, waarin ik per ongeluk verliefd werd. Zonder dat weekend was de foto hierboven nooit gemaakt.

10. Wat is je favoriete stad?

Ook op deze vraag kun je iedere keer een ander antwoord verwachten. Ik hou van steden, maar mijn liefde wisselt per dag. Budapest en Istanbul vond ik heel leuk. New York blijft gaaf, iedere keer als ik er foto’s van zie, begint het te kriebelen. Om even binnen Amerika te blijven: Philadelphia vond ik een verrassend leuke en charmante stad. De foto bovenaan dit artikel is bij de Carpenters Hall in Philly gemaakt.

11. Welk land zou je liever niet willen bezoeken?

Een land waar oorlog heerst.

Meer weten over mij?

Vragen stellen staat vrij, ik geef antwoord. Om jullie beter te leren kennen, heb ik ook een vraag voor jullie:

Wat was je mooiste/bijzonderste vakantie?

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail