Food confessions

Eerste gedachte: ‘Ik?! Rare eetgewoonten?’ Bij nader inzien sta ik bekend om mijn eetgewoonten.

Toen ik de food confessions tag las op gewoonwateenstudentjesavondseet.blogspot.nl moest ik stiekem lachen. 5 minuten later stonden mijn 10 food confessions op een rij:

  1. Ik knoei regelmatig met eten en niet alleen op mezelf. Dat stukje vlees dat op mijn vreemde tafelgenoot zijn overhemd vloog, dat was geen versiertruc. Mensen tegenover en naast me hebben het al vaker moeten ontgelden.
  2. Ik eet niet graag brood. Vroeger lustte ik het niet en werd ik altijd raar aangekeken wanneer ik dat vertelde. Tegenwoordig past geen brood eten perfect in verschillende dieethypes en vindt niemand het meer vreemd. Af en toe een hard broodje of een broodje uit de oven vind ik tegenwoordig trouwens wel lekker.
  3. Structuren zijn belangrijk en ik haat glibberige dingen. Verder vind ik vind frambozen lekker, maar vanwege de structuur heb ik de neiging om ze eerst te epileren.
  4. Het komt regelmatig voor dat ik iedere dag hetzelfde ontbijt of dezelfde lunch eet. Soms vind ik het vandaag nog lekker, maar morgen kan ik er opeens van walgen.
  5. Ik heb een keer chiazaad gekocht, dat was vooral ‘voor de heb’. Ik heb het bakje nooit opgemaakt.
  6. Ik vind producten met e-nummers het lekkerst.
  7. Vroeger at ik alle groenten geprakt met aardappels en appelmoes.
  8. Mijn eten mag elkaar niet aanraken. Als ik thuis eet, eet ik eerst al mijn groenten op en daarna pas het vlees. Vroeger was het nog extremer: als ik wokgroenten at, at ik eerst alle bonen eruit, dan alle erwten et cetera. In restaurants probeer ik iets meer gemixt te eten, maar het blijft een uitdaging.
  9. Ik kan mezelf bijna niet misselijk eten. Zeker als ik zoet en hartig afwissel (tip!), lijkt mijn maag oneindig.
  10. In een restaurant kijk ik eerst welke toetjes er op de kaart staan. Waarschijnlijk niet heel verrassend, maar voor een toetje heb ik altijd plek.